Nissan pensa a vendre les seves plantes de Barcelona i Regne Unit

El fabricant d'automòbils japonès ha registrat una disminució de vendes a Europa occidental

Porta d'un concessionari de Nissan
Nissan podria estar pensant en vendre les seves plantes d'Europa occidental, la de Barcelona i la del Regne Unit | Catalunya Diari

Nissan es planteja vendre les seves plantes de Barcelona i Regne Unit. Fa uns mesos, concretament al març, el fabricant d'automòbils japonès va anunciar que deixava de vendre els seus vehicles de luxe de la marca 'Infiniti' a Europa occidental i des de llavors ha registrat una disminució de vendes en aquesta zona.

Una portaveu de Nissan ha desmentit la informació

A més de la caiguda en vendes, Nissan també s'enfronta a l'aparició dels vehicles elèctrics, per tant, segons ha avançat 'Bloomberg', l'empresa estaria estudiant el seu futur a Europa i sospesa la possibilitat de tancar les dues plantes que té a Barcelona i al Regne Unit: «Tot i que Nissan encara no ha pres una decisió, els potencials compradors podrien incloure fabricants d’automòbils xinesos», han explicat les fonts consultades pel citat mitjà.

Tanmateix, una portaveu de Nissan de la seu de la ciutat japonesa de Yokohama, Azusa Momose, ha desmentit la informació compartida per ‘Bloomberg’ i respecte a aquest tema només ha dit que «en aquest moment, no tenen plans de vendre aquestes dues plantes d’Europa». Tot i que cal recordar que el passat mes de juliol, Nissan va comunicar que té previst eliminar 12.500 llocs de treball a tot el món i que el seu objectiu és centrar-se en el seu mercat intern, a més de a la Xina i als Estats Units, ja que el mercat europeu és només del 2,5%.

Fa temps que els treballadors de la planta de Barcelona veuen amb incertesa el seu futur. En un primer moment ja van perdre la producció dels models Pulsar i NC200 i, més tard, la reducció de la plantilla mundial de Nissan va afectar 750 treballadors de la ciutat comtal i 80 més de la fàbrica de peces situada a Cantàbria.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari