Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Nissan presenta un ERE contra 600 dels seus treballadors

Nissan es planteja fer fora a 10.000 treballadors d'arreu del món

Salten les alarmes entre els treballadors després d'un any on l'estat de comptes ha estat molt dolent

Nissan presenta un ERE contra 600 dels seus treballadors
Nissan anunciarà avui en roda de premsa el futur dels seus treballadors | Nissan

 

El president i conseller delegat de Nissan, Hiroto Saikawa, farà l'anunci aquest dijous dels resultats del primer trimestre fiscal de l'empresa automobilística. Aquests s'esperen que siguin dolents, i probablement desencadeni en un nou retall de plantilla: tal com ha avançat 'Crónica Global', l'agència de notícies 'Kyoto' i la televisió pública 'NHK' han anunciat que, segons han filtrat fonts de l'empresa i del sector, tenen previst retallar fins a 10.000 llocs de treball a escala mundial. Aquesta xifra correspon al doble de personal que s'havia previst retallar a començament d'any.

En un primer moment, la companyia va assegurar que prescindiria de 4.800 treballadors, dels quals 600 eren de la fàbrica de la Zona Franca de Barcelona. L'empresa té un total de 139.000 treballadors, i es dóna per fet que la xifra es confirmarà en la compareixença de premsa que està prevista per avui dijous. 

Afectacions en fàbriques no rendibles

Tot i que les afectacions dels acomiadaments no començaran a donar efecte fins d'aquí a uns mesos, les fonts de l'empresa sí que han puntualitzat que els retalls es farien en plantes de fàbriques que no resultessin rendibles per a Nissan. És per això que les alarmes han saltat entre els sindicats de la fàbrica de l'empresa japonesa a Zona Franca i Montcada. 

Zona Franca, que té uns  2.600 treballadors, no és de les plantes més rendibles de l'empresa. Encara que sigui la segona empresa automobilística més important a Catalunya, sembla que la seva situació global no acompanya. Sí que s'està planificant el creixement de la planta amb un  nou centre dedicat a la pintura de cotxes, però no és una inversió que s'esperi a curt termini. 

La direcció treballa amb l'escenari de 500 baixes per jubilació i 100 voluntàries per tal d'evitar presentar un ERO
La direcció treballa amb un pla de reactivació de l'activitat | Cedida

 

Pla de reactivació: Renault es quedaria amb Europa

Per a posar solució al problema, el grup automobilístic també té intenció d'anunciar avui un nou pla per a poder reactivar el negoci: Renault es quedaria amb l'hegemonia de l'empresa a Europa i el nord d'Àfrica, zones on la marca és més coneguda i on es concentren la majoria de vendes de vehicles de Renault, mentre que Nissan es concentren als EUA i Àsia.

L'exercici anterior, de l'any 2018, Nissan ja va patir una  reducció del 57% dels seus beneficis, i un 3,2% dels seus ingressos. Les seves vendes van caure arreu del món: als Estats Units va caure un 9,3% i a Europa, un 17,8%.

A més, l'empresa no està tenint uns bons anys últimament, ja que, a banda de les davallades econòmiques que pateix, s'ha vist involucrada en altres polèmiques. De les més criticades va ser la detenció de l'expresident del grup automobilístic Nissan-Renault-Mitsubishi, Carlos Goshn, per frau fiscal, fet que va provocar fortes tensions amb el grup Renault.

També et pot interessar...