fumaria

Fumdeterra: una planta màgica per als encanteris amorosos

T'expliquem totes les virtuts que té, també a nivell medicinal

La planta que rep el nom de fumdeterra s'ha fet servir, des de temps ancestrals, dins de la bruixeria, per tal d'elaborar encanteris i rituals per aconseguir atraure l'amor i també per obtenir protecció. Igualment, consta de diverses virtuts interessants per al cos. Tot seguit, et presentem els beneficis que aporta aquesta planta, que és tant màgica com medicinal.

Trets de la fumdeterra

La planta que rep el nom científic de 'fumaria officinalis' i que popularment es coneix com a angelets o fumdeterra és una planta herbàcia que consta de diverses virtuts màgiques i medicinals, i que s'empra essencialment per tal d'afavorir la regulació de la digestió. La denominació «fumdeterra» té el seu origen al llatí, del mot 'fumus', que vol dir fum, perquè quan se n'espremen les fulles s'obté un suc que origina llagrimeig.

Aquest vegetal originari d'Europa forma part de la família de les fumariàcies, i es tracta d'una planta que fa 60 cm d'alçada i que és fàcilment identificable gràcies a les seves tiges llises i erectes, d'on neixen fulles amb folíols lanceolats i que són plans, amb una amplada d'1 cm. Igualment, disposa de fruits que tenen una forma arrodonida i un costat aplanat. 

La seva brotada es produeix cada any en una ocasió. Quan es troba en estat natural, és capaç de créixer en terrenys improductius que tenen una naturalesa calcària. Ara bé, igualment és capaç de tirar endavant en terrenys conreats. Els seus peduncles foliats es recullen a mà, tallant la planta sencera arran de terra, i es deixa que s'assequin a una temperatura que hauria de rondar els 35 graus centígrads, en capes ben primes situades al damunt de canyissars. 

Les fulles de la fumdeterra posseeixen substàncies que són tòxiques però que alhora són medicinals i que fan que, dins de l'univers de la medicina natural, disposi d'una posició privilegiada com a depuradora i desintoxicadora  d'òrgans diferents. Igualment, i gràcies a les propietats que posseeix, la fumdeterra és una planta que ancestralment s'ha fet servir per tal de facilitar l'amor. 

Virtuts medicinals i màgiques de la fumdeterra

La farmacopea afirma que la fumdeterra és una droga vegetal natural, i explica que els efectes que provoca s'originen a partir dels alcaloides que es troben dins de la part florida dessecada. D'entre els diversos alcaloides que s'esmenten, el que té més rellevància és la protopina.

1. Les virtuts medicinals de la fumdeterra

Essencialment, la fumdeterra és una planta que té virtuts desintoxicadores, perquè contribueix a l'eliminació dels elements tòxics de diversos òrgans com ara els ronyons o el fetge. De fet, fomenta la depuració i la neteja d'aquesta mena d'òrgans. I això no és tot: igualment, la fumdeterra té un rol preventiu, perquè s'encarrega de protegir aquests òrgans i d'enfortir-los per si es presenta algun problema eventual.

Els seus efectes als ronyons fan que quedin preparats per afrontar problemes relacionats amb els càlculs renals, i pel que fa al fetge evita que al voltant de l'òrgan s'hi acumulin greixos.

Ja antigament, aquesta planta s'ha fet servir especialment per tal de contribuir a la digestió. Consta de propietats amb efectes terapèutics pel que fa a la musculatura llisa de l'aparell intestinal, i ajuda a l'acceleració del peristaltisme —que són els moviments que contrauen el tub digestiu i contribueixen a fer avançar el contingut des de l'estómac i fins a l'anus.

A nivell de l'aparell digestiu, la fumdeterra també du a terme un rol diürètic i contribueix a la regulació digestiva: facilita la tasca dels òrgans a l'estómac  i ajuda a depurar-lo i a eliminar-ne els líquids.

De la mateixa manera, la fumdeterra consta d'una altra utilització medicinal: s'aplica al damunt de la pell per tractar diverses patologies i infeccions, com ara l'acne, l'herpes, la dermatosi o l'èczema. També pot funcionar com a complement a l'hora de tractar la hipertensió.

Compte! La fumdeterra és una planta tòxica que, si es consumeix en dosis elevades, podria col·lapsar-nos l'aparell respiratori i paralitzar-nos els músculs. Per aquest motiu, en tots els casos s'hauria de fer servir únicament amb la supervisió d'algú que sigui especialista.

2. Les virtuts màgiques de la planta

Al llarg de diversos mil·lennis, s'ha considerat que la fumdeterra tenia virtuts màgiques. És de gènere femení i se la vincula amb Saturn i amb l'element terra. Igualment, destaca el fet que es fa servir essencialment per atraure l'amor.

El fet d'estar connectada amb aquesta dimensió fa que disposi d'un poder idoni per atraure l'amor, i per aquest motiu no és estrany que la trobem present dins de diversos encanteris i rituals favorables a l'enamorament. Resulta ideal, de fet, per tal d'atraure l'individu que t'agrada o per reforçar un vincle amorós. A banda d'això, es pensa que la fumdeterra pot conferir atracció a tothom qui la fa servir, proporcionar-li una benedicció amb els aires de la conquesta.

De la mateixa manera, com que es vincula a la terra, forma part del grup de plantes d'usos màgics amb poders per tal de fomentar la riquesa i la prosperitat i per atraure els diners. Aquí, s'estimula la propietat protectora del vegetal, a través de la petició de les condicions adients per tal que la llar progressi com cal i per aconseguir el suport material.

Encanteris i rituals que es poden fer amb la fumdeterra 

Tot seguit, descobriràs els rituals més eficients que pots materialitzar amb l'ajuda d'aquesta planta: et serviran per propòsits diferents, com ara reforçar el creixement econòmic i la prosperitat, atraure els diners, centrar l'atenció d'algú que t'agrada, foragitar els esperits i les energies negatives de casa, etc.

Amarratge d'amor

L'encanteri amorós més eficient que pots fer amb aquesta planta per tal que algú que vols et faci cas es fa amb una mica de fumdeterra i amb una fotografia de la persona que t'agrada. Tens ganes que algú en concret no et tregui els ulls de sobre? Doncs segueix els passos que detallem a continuació.

La fumdeterra és una planta femenina, cosa que fa que l'encanteri s'hagi d'efectuar durant una nit de lluna plena. Cal que col·loquis un total de tres espelmes en posició triangular: n'hi ha d'haver una de color blanc per al concurs dels àngels, una de verda per afavorir l'esperança i una de color vermell per fomentar la passió. Ara, disposa un bol al centre, al costat d'una foto on hi apareguis tu i d'una foto en què hi aparegui la persona en qüestió. 

rituales
Els encanteris i rituals fets amb fumdeterra poden fer que la persona que t'agrada vingui cap a tu | Horóscopo Mágico

 

Encén l'espelma de color blanc i, a continuació, pronuncia aquesta oració: «Àngels, a vosaltres us demano el concurs de l'amor per a la felicitat i la pau d'aquesta ànima. A la nit vindràs cap a mi, i et quedaràs en mi per sempre més, per la grandesa de la vida i la bondat de l'amor».

Du a terme la mateixa acció amb l'espelma que és de color verd: «Demano el concurs de la lluna per tal que pugui consolidar un futur amb l'individu que m'ocupa el pensament. Que la màgia amorosa ens uneixi les vides, i que el futur constitueixi un camí de prosperitat i amor».

Finalment, caldrà que encenguis l'espelma que és de color vermell i que sol·licitis el concurs de la passió: «Em disposo a encendre el foc de la passió per tal que els nostres cossos cremin. Mostra-li a —pronunciar el nom de l'individu en qüestió— les forces superiors que tens, i fes que vagi cap a mi pel camí del desig».

Quan ja hagis dut a terme aquestes accions, disposa't a cremar un xic de fumdeterra amb l'ajuda de la flama de les tres espelmes, i pronuncia una oració a la cendra que cau dins del bol. Per últim, conserva una petita part de la cendra, de la fulla seca de la planta i les dues fotografies a l'interior d'un sac de roba de lli que hauràs de lligar amb un cordill vermell. Cal que sempre el duguis amb tu, i ben aviat sentiràs els favors de l'amor. 

Ritual per atraure la fortuna

Com que la fumdeterra consta d'un vincle amb la terra, se li atribueixen poders relacionats amb la reproducció i la fecunditat. A nivell econòmic, això es tradueix en prosperitat i creixement.

Per tal de demanar fortuna i de conferir protecció a casa teva contra la recessió i les crisis, caldrà que facis una infusió de fumdeterra amb closques de taronja i canyella, a banda d'encendre una espelma de color verd. Amb la infusió, mulla els branquillons de la fumdeterra i, mentre cremi l'espelma, ruixa les diferents estances de casa teva mentre dius una oració.

«Divinitats, esperits i àngels, obriu el camí per tal que pugui avançar per la prosperitat i l'èxit. Senyor, sigues la llum que fa de guia per a les meves passes fins a la felicitat com a destí. Confereix-me perseverança i claredat, satisfacció i feina». Tot seguit, deixa que durant una hora l'espelma cremi, i evita apagar-la bufant.

Encanteri per netejar la casa

Igual que la planta de la fumdeterra serveix per purificar i desintoxicar el nostre cos, les virtuts màgiques que té ajuden a netejar les habitacions. Aquesta planta resulta molt indicada per tal d'oferir protecció contra els esperits dolents, per eliminar les energies negatives o per combatre el mal d'ull. Per tal d'aconseguir aquests beneficis, caldrà que cremis una petita quantitat de carbó d'encesa ràpida dins d'un bol que sigui resistent. En el moment en què el carbó ja estigui roent, aboca-hi una mica de fulles seques de fumdeterra combinades amb essència de mirra i planta ruda.

Permet que el fum envaeixi l'estança mentre pronuncies l'oració següent: «Que els esperits i les energies que són negatius marxin d'aquí ara i per sempre més. Que els sants i els àngels s'encarreguin de protegir la llar dels mals d'ull i les desgràcies. Que el senyor ens garanteixi la prosperitat, la pau i també el descans».

També et pot interessar...