Propiedades de la lavanda, la planta mágica de las pociones de amor

Lavanda: virtuts d'aquesta planta màgica

T'expliquem els usos que té per fer pocions d'amor

La paraula lavanda prové del llatí i tenia el sentit de purificar, netejar,  perquè els romans l'empraven molt sovint per banyar-se. La literatura científica ens diu que té un gran nombre de virtuts farmacològiques. Igualment, es tracta d'una planta màgica molt potent, de la qual tot seguit t'explicarem molts secrets, també els que es vinculen amb les seves utilitats per tal de fer rituals, encanteris i al món de la bruixeria en general.

Hem de remarcar, però, que aquest text únicament és informatiu, i que fa referència sobretot als poders màgics que té la lavanda. Abans de prendre'n en qualsevol variant, verifica amb un metge si en el teu cas concret resulta indicat o no prendre'n en forma d'infusió o en alguna altra modalitat.

Trets de la lavanda

La lavanda o espígol és un arbust que, majoritàriament, disposa de flors de color porpra que estan disposades en forma d'espigues. Una gran part de les espècies tenen una fragància molt intensa i es fan servir de manera àmplia dins del món de la perfumeria. El seu creixement es produeix sobretot en sòls calcaris assolellats i secs, tret d'alguns casos en els quals s'estimen més créixer en sòls silicis.

El seu origen es troba a la banda oest de la conca del Mediterrani, i els romans ja la feien servir per tal de preservar els banys de lli i perfums. Durant l'edat mitjana es feia servir a la Provença per tal de confeccionar medicaments i perfums, i l'augment de la producció d'oli essencial de lavanda a França es relaciona amb l'establiment de perfumeries dins de la regió coneguda amb el nom de Grasse.

Propiedades de la lavanda, la planta mágica de las pociones de amor
La lavanda es fa servir de manera àmplia dins del món de la perfumeria | HOROSCOPOMAGICO.COM
 

Virtuts medicinals i màgiques de la lavanda

Fa segles que les persones coneixen les virtuts de la lavanda, dins de l'àmbit de la bruixeria, dels rituals, dels encanteris i de la medicina. Un exemple d'això és que s'ha pogut identificar la presència d'oli de lavanda dins de les tires d'embalsamament que els egipcis feien servir per a la momificació, cosa que ens fa pensar que els nostres ancestres ja treien profit de les virtuts de la planta.

1. Virtuts de la lavanda dins de la medicina

Pel que fa al seu ús extern, les virtuts de la lavanda, a banda de tenir efectes pel que fa a la guarició, contribueixen a la regulació del sistema nerviós i a l'eliminació dels paràsits. Pel que fa al seu ús intern, entre altres, és una planta calmant, analgèsica i antisèptica pulmonar, que incrementa la secreció gàstrica  i ajuda a calmar els nervis del cor. 

Tal com podem observar, a nivell mèdic la lavanda té moltes virtuts. Es tracta d'una planta amant de la sequera i el sol, a banda de ser altament rica pel que fa a l'oli essencial. Les seves flors contribueixen a l'alleujament del mal de cap i a calmar els nervis, i les infusions de lavanda consten de beneficis digestius i relaxants.

Igualment, es pensa que les bosses de flors de lavanda situades al damunt del coixí de dormir poden ajudar a calmar les migranyes i a fomentar el son.

De la mateixa manera, l'oli essencial de lavanda contribueix a l'alleujament del mal que origina el reuma. En pots preparar a casa si poses 50 g de flors seques de lavanda a l'interior d'una ampolla amb aproximadament mig litre d'oli d'oliva i deixes que tot maceri al llarg de set dies. Seria convenient agitar la barreja com a mínim un cop cada dia. Quan ja ha passat la setmana, cal filtrar l'oli i guardar-lo dins d'una ampolla que quedi ben resguardada de la llum.

Hildegarde de Bingen ens explica que la lavanda és seca i calenta, i que la calor que desprèn és bona per a la salut. Si la cuinem amb vi, o amb mel i aigua, i ens en bevem un got tebi de manera habitual, podem aconseguir que s'alleugin els dolors hepàtics i pulmonars, a banda dels vapors del pit. De la mateixa manera, s'aconsegueix un esperit i un coneixement que també és pur.

Es diu que alguns dels guerrers mitològics més importants, com ara Ulisses, van emprar l'oli essencial de la lavanda per tal d'assolir l'alleujament del dolor dels músculs i per guarir les seves cremades. Els remeiers i els xamans, als temples de la Mesopotàmia, en van descobrir el poder per tal de contribuir a una millora de la quantitat i la qualitat del son.

2. Virtuts de la lavanda dins del món de la bruixeria i la màgia

La planta aromàtica coneguda amb el nom de lavanda prové del Mediterrani i, dins del món de la màgia, es fa servir per preparar pocions d'amor. La seva característica olor, que trobem molt sovint als perfums més coneguts, contribuirà a la purificació de les ones negatives que ens poden envoltar i a proporcionar pau i harmonia a la nostra llar. En cas que siguis amic o amiga d'una persona que tot ho veu de color negre, ofereix-li un pot de fragància de lavanda: segur que contribueix a fer que es desprengui del seu estat d'ànim ple de negativitat.

La planta de la lavanda contribueix a la promoció de la vidència, així com a la promoció de l'amor i la felicitat, a l'assoliment de la pau interior i al fet de disposar d'una existència més harmoniosa i serena. 

Fa segles que la lavanda es considera una planta màgica i que s'està fent servir per tal de preparar amulets amb l'objectiu d'incrementar la fertilitat i de lluitar contra els dimonis. Al llarg de l'època medieval, un gran nombre de dones agafaven brins de lavanda mentre donaven a llum, perquè es considerava que això contribuïa a l'arribada al món dels nadons.

En una aura conciliadora i gràcies a les virtuts que té pel que fa a la bruixeria, la lavanda també es feia servir per tal de preparar pocions màgiques amb l'objectiu d'acabar amb la culpa i de millorar les relacions.

Igualment, és interessant remarcar que Scott Douglas Cunningham, que és un dels exponents més rellevants de la màgia natural, va incloure aquesta planta dins de la seva 'Enciclopèdia d'herbes màgiques’.

Propiedades de la lavanda, la planta mágica de las pociones de amor
Al llarg de l'època medieval, un gran nombre de dones agafaven brins de lavanda mentre donaven a llum | HOROSCOPOMAGICO.COM
 

Encanteris i rituals que es poden fer amb la lavanda

Tot seguit, et parlem de diversos encanteris i rituals relacionats amb la bruixeria dins dels quals la lavanda i el seu oli essencial consten d'un paper d'allò més rellevant.

Encanteri destinat a trobar l'ànima bessona

Es tracta d'un ritual que ens ajuda a  trobar l'individu que consta de totes les qualitats que pensem que ens són complementàries, i per dur-lo a terme ens caldrà:

- Coriandre, romaní i lavanda

- Un calder

- Encens

- Una espelma de color vermell

- Tinta de color vermell

- Un llistat de les qualitats que penses que són fonamentals per a la teva ànima bessona

Encén l'encens i també l'espelma. Prepara el llistat amb ajuda de tinta de color vermell, crema-ho tot dins del calder i desa les cendres. Posa't a moldre totes tres plantes màgiques i a barrejar-ho tot amb les cendres. Mentrestant, pronuncia aquestes paraules: «Eros, missatger de l'amor, fes-me de guia durant el dia. Fes-me arribar l'individu adequat i la felicitat que estic esperant». Fes servir les mans per agafar les cendres, ves cap al carrer i bufa't les mans per tal que el vent se les endugui ben lluny. 

Ritual dedicat a l'amor

Es tracta d'un encanteri ben senzill, i per elaborar-lo et caldrà:

- Encens de lavanda

- Una espelma de color vermell 

- Un bol d'aigua

- Un plat empolvorat amb sal

Mentre t'imagines la cara de la persona que t'estimes, encén l'encens. Aleshores, situa el plat al teu davant i posa l'espelma al damunt del plat. Encén-la i repeteix aquest conjur tres vegades: «Acosta't als pensaments que tinc, prego pels teus favors. Estigues segur de disposar del meu cor i del fet que arribi a ser la teva meitat, ara i també durant la resta de l'eternitat». Torna a fer aquest ritual cada dia, al llarg d'una setmana.