Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carme Chaparro

Carme Chaparro surt al pas de les crítiques i defensa els pèls a l'aixella d'Irene Montero

Carme Chaparro, a 'Cuatro al día', ha reivindicat la llibertat de la diputada de depilar-se o no

Carme Chaparro
Una periodista catalana defensa els pèls a l'aixella d'Irene Montero | Cedida

 

El masclisme torna una vegada més a fer-se present entre els càrrecs polítics. Aquest cop ha estat el torn d'un regidor del PP d'un poble de Conca, Jesús López, que va publicar un tuit atacant a Irene Montero per no haver-se depilat les aixelles. El tuit s'ha fet viral amb més de 13.000 comentaris i ha tornat a fer visible la pressió social que reben les dones cada dia per no complir els cànons de gènere.

El comentari del regidor del Partit Popular, a més de masclista, és una falta de respecte cap a la seva rival política, a qui tracta de «tipa». La portaveu d'Unidas Podemos simplement decideix què vol fer amb el seu cos, tal com hauria de poder fer tothom, i si vol, o no, depilar-se, un tema que no afecta a ningú més que ella. Però com cada vegada que una dona coneguda no es depila, les crítiques apareixen per totes bandes.

«Les dones tenim aquest costum, a més de ser intel·ligents, tenim pèls»

Tanmateix, a part de crítiques, cada vegada apareixen més suports, com el de Carme Chaparro, que ha reivindicat la llibertat d'Irene Montero de no depilar-se des del plató de 'Cuatro al dia'. La presentadora catalana ha respost de forma directa al regidor: «Les dones tenim aquest costum, a més de ser intel·ligents, tenim pels i, no només al cap, també aquí».

Llavors, Chaparro ha aixecat el braç i ha ensenyat l'aixella amb pèls (postissos) per afirmar que «algunes es depilen i d'altres no, i què? S'imagina criticar un home per tenir pèls a les aixelles? Doncs, per què critica una dona?». Més clar, aigua.

El regidor, davant les acusacions de masclisme, ha contestat un tuit assegurant que «només he volgut expressar la mala imatge que dóna una representant d'Espanya així, com la dóna el seu xicot, exactament igual...». El motiu de sempre: que una imatge fora dels cànons molesta tant en dones com en homes, però en la realitat només se les critica a elles. Sigui com sigui el que està clar és que, a partir d'ara, López s'ho pensarà dues vegades abans de criticar una dona pels pèls que tingui o no.

En els darrers mesos també s'ha criticat a altres famoses per mostrar pèls a les aixelles, el cas més viral el d'Amaia. A la jove cantant se l'ha criticat molt per no depilar-se aixelles ni cames i per penjar fotografies o anar a catifes vermelles sense depilar. 

També et pot interessar...