Nissan incrementa un 126% la producció de la furgoneta elèctrica e-NV200 a Barcelona

L'augment de l'activitat obligarà a obrir un tercer torn a la planta de bateries i a treballar alguns dissabtes

Imatge de la cadena de muntatge de la furgoneta elèctrica de Nissan
Imatge de la cadena de muntatge de la furgoneta elèctrica de Nissan | CatalunyaDiari.cat

Nissan ha reprès aquesta setmana l'activitat a la planta de la Zona Franca de Barcelona després de l'aturada estival amb un increment de la producció de la seva furgoneta elèctrica e-NV200 fins a les 79 unitats diàries. Aquest augment de l'activitat obligarà a introduir un tercer torn a la planta de bateries a partir del mes de setembre i a treballar uns quants dissabtes d'aquí a finals d'any. 

Per poder satisfer aquest increment de la demanda, Nissan ha aprofitat l'estiu per fer una segona ampliació de la planta de bateries aquest any per poder muntar un 50% més de bateries. En els primers set mesos de l'any, Nissan ja ha fabricat més de 7.000 unitats d'aquest vehicle, el que representa un increment del 126% respecte al mateix període de l'any anterior.

CCOO proposa una aliança empresarial

El sindicat Comissions Obreres (CCOO) ha reclamat aquest dimarts una aliança empresarial per atraure fabricants de bateries i components de cotxes elèctrics, «el cor dels vehicles del futur» com a primer pas perquè la indústria de l'automoció catalana s'introdueixi en la nova cadena de valor de l'automoció elèctrica, ara dominada per les empreses asiàtiques.

«Si ens quedem amb el dièsel i la gasolina, el sector no tindrà futur», ha assegurat en una roda de premsa, el secretari general del sindicat a Catalunya, Javier Pacheco. Per poder afrontar la «metamorfosi» d'un sector que dona feina a 140.000 persones i plantejar una «transició justa», ha recalcat, cal mantenir productives els dos principals fabricants a Catalunya, Seat i Nissan, una presència que «no està garantida a mitjà termini».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari