Pla detall d'habitacions d'hotel buides a la Costa Daurada

Empresaris de la Costa Brava critiquen el confinament comarcal: «Ha estat un cop dur»

La mesura aplicada pel Procicat ha frenat l'activitat turística a la zona

Mala maror entre els empresaris de la Costa Brava. Després d'una bona Setmana Santa, en la qual hi va haver força activitat turística i va ajudar a pal·liar lleugerament la mala situació que s'arrossega des de fa més d'un any, el confinament comarcal decretat per la Generalitat aquesta setmana ha frenat de cop les esperances d'algunes activitats econòmiques. En el cas de la Costa Brava, estem parlant sobretot del sector turístic. 

Si el retorn al confinament comarcal ja va caure com un gerro d'aigua freda quan ho va anunciar el Govern, el primer cap de setmana amb aquesta mesura ha confirmat els mals presagis. Tal com comenta Judit Lloberol, gerent del Grup Costa Brava Centre, l'aplicació d'aquesta mesura ha suposat «un cop dur» per l'hostaleria del litoral gironí. I més dolorós encara, quan venim d'una «molt bona Setmana Santa».

La gerent del Grup Costa Brava Centre lamenta la decisió del Govern de la Generalitat i posa exemples per definir la situació. Lloberol assegura que molts hotes van obrir la setmana passada, aprofitant la festivitat de Setmana Santa i la pràcticament lliure circulació de ciutadans dins del territori català, però que aquesta setmana han optat per tancar per la falta de reserves.

Un d'aquests hotels és l'Hotel Sant Roc, situat a Calella de Palafrugell. Bàrbara Halle, que és la propietària del negoci, afirma que tenia un 40% de reserves, però que finalment s'han anul·lat per l'aplicació, de nou, del confinament comarcal. Per Halle, aquesta situació només fa que «crear molta incertesa».

La restauració, lleugerament millor

La caiguda de reserves en l'hostaleria també manté el seu paral·lelisme amb l'altre sector lligat al turisme, la restauració. En el cas dels bars i restaurants, també «han caigut» moltes reserves, admet Judit Lloberol, tot i que en el seu cas, es tracta de negocis que «ho tenen més fàcil per aguantar que els allotjaments», especifica la gerent del Grup Costa Brava Centre. 

Empresaris de Platja d'Aro reclamen un tancament perimetral provincial per no «tallar» la recuperació de Setmana Santa

Així doncs, s'acaben confirmant els pitjors presagis que ja vaticinaven alguns, com els empresaris de Platja d'Aro. Dijous passat, l'Associació d'empresaris de Castell-Platja d'Aro i s'Agaró (ADEM) reclamava que es revoqués el confinament comarcal i que passés a ser «provincial» per «no tallar la lleugera recuperació» de la Setmana Santa. El sector assegurava que la Costa Brava centre havia recuperat les xifres de visitants de fa dos anys i que això els convida a l'«optimisme», però que les noves restriccions ho posaria tot en perill.