Imatge d'arxiu de Pedro Sánchez

Els empresaris diuen no a Pedro Sánchez: «No és el moment»

«La pujada a les grans empreses també repercuteix en les petites i pot afectar el creixement econòmic i la inversió», ha dit Cuerva

El president del govern espanyolPedro Sánchez, ha subscrit el Pacte per a la reactivació econòmica i per l'ocupació  als jardins del Palau de la Moncloa, on s'ha trobat amb els secretaris generals de CCOO i UGT, Unai Sordo i Pepe Álvarez, i els presidents de CEOE i Cepime, Antonio Garamendi i Gerardo Cuerva, respectivament.

Els presidents de CEOE i Cepime han aprofitat les seves intervencions per expressar el seu rebuig als plans fiscals de l'Executiu, ja que podrien perjudicar el creixement  econòmic.

Augmentar els impostos podria ser un error

En aquest sentit, Cuerva ha advertit a Sánchez que seria un «error» apujar els impostos a les grans empreses. «La pujada a les grans empreses també repercuteix en les petites i pot afectar al creixement econòmic i la inversió», ha dit Cuerva, que ha insistit que ara és el moment de  «creure en l'empresa i d'apostar per ella»  perquè així també s'apostarà per l'ocupació.

Des CEOE, Garamendi ha afirmat que ara no és el moment d'obrir el debat fiscal i ha subratllat que el que cal fer és combatre l'economia submergida, perquè d'allà sortirien «un munt de milions». 

A la signatura hi han assistit també, per part de Govern, els quatre vicepresidents (Carmen Calvo, Pablo Iglesias, Nadia Calviño i Teresa Ribera), i els ministres d'Hisenda, María Jesús Montero; Treball, Yolanda Díaz; Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá.

Consell de Ministres extraordinari

A més, el Consell de Ministres extraordinari ha aprovat el Pla Renove 2020 per a l'adquisició de vehicles. El Pla ja va ser anunciat fa uns dies, i és aplicable a compres efectuades des del passat 16 de juny, i la moratòria hipotecària per a immobles afectes a l'activitat turística.

El nou paquet de mesures, per import de 50.000 milions d'euros, per reactivar l'economia i l'ocupació també ha estat aprovat.  Aquest comprèn una línia d'avals de l'ICO per 40.000 milions per a nous projectes d'inversió i un fons de 10.000 milions per a donar suport a la solvència d'empreses estratègiques amb problemes.