YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Govern anuncia el confinament del Segrià pels brots de coronavirus a Lleida

L'Executiu de Torra s'ha reunit aquest matí per prendre la decisió

Imatge d'un personal sanitari extraient mostres de PCR en una usuària d'una residència gironina el 25 de maig de 2020
El Govern anuncia el confinament de la comarca del Segrià | ACN

El Govern ha decidit confinar la comarca del Segrià per l'augment de casos de Covid-19. Ho ha anunciat en roda de premsa el president de la Generalitat, Quim Torra, que ha reconegut que es tracta d'«una decisió difícil». «Avui fem un pas enrere per protegir-nos i controlar el rebrot», ha assegurat Torra, que ha explicat que s'ha autoritzat els Mossos d'Esquadra i els cossos de policia local per multar «si cal» si s'incompleix el confinament, que entrarà en vigor a les 12 hores d'aquest mateix dissabte.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha detallat que fins a les 16 hores, però, es permetrà l'entrada a residents al Segrià, però que a partir de llavors quedarà prohibida la circulació, excepte per a treballadors que s'hagin de desplaçar.

La situació «no és cap broma»

La consellera de Salut, Alba Vergés, va declara ahir que preveu que els contagis de C-19 a la Regió sanitària de Lleida «creixin» els propers dies però no de forma exponencial com va passar durant el punt més àlgid de la pandèmia, al març i a l'abril. La consellera va assenyalar que ara hi ha una «capacitat diagnòstica» que aleshores no es tenia ja que molts casos, quan es detectaven, ja estaven ingressant directament.

Això no obstant, va alertar que els positius de coronavirus a Lleida demostren que la situació «no és cap broma» perquè hi ha hospitalitzacions, amb 4 persones noves a la UCI només aquesta setmana. Un nou focus en una empresa hortofructícola del Segrià eleva a 8 els brots a Ponent i a 130 els positius que s'hi han detectat.

La consellera Vergés va remarcar que amb els casos que s'estan detectant ara a Lleida «es busca pel seu entorn» de manera que s'està fent una «cerca activa». L'objectiu és controlar molt bé la situació i va destacar que la població «n'ha de ser conscient» i que és possible que els «casos s'escapin» si no es mantenen les mesures com són la distància de seguretat, el rentat de mans i l'ús de mascaretes.

  


Comentaris

envia el comentari