Imatge d'arxiu de la sala de conferències d'una empresa

Unes 760.000 empreses estan en risc d'incórrer en impagaments per la crisi del coronavirus

Ho assegura un estudi que ha realitzat la consultora Iberinform

La crisi derivada del coronavirus està provocant un deteriorament progressiu de la capacitat de pagament de gran part del teixit productiu i ha col·locat a unes 760.000 empreses en risc d'incórrer en impagaments, segons els càlculs realitzats per la consultora Iberinform.

D'acord amb les estimacions d'Iberinform, almenys el 18% del teixit empresarial a Espanya es troba en màxim o elevat risc d'impagament i un 21% addicional presenta risc moderat. Per altra banda, el 61% del teixit empresarial afronta amb garanties l'actual escenari i manté valors que permeten considerar el seu risc de crèdit baix o mínim, apunta la consultora.

Per a la realització d'aquest càlcul, l'equip d'analistes i experts en models predictius d'Iberinform han tingut en compte les estimacions més conservadores en les forquilles de caiguda del PIB difoses per organismes internacionals i institucions d'inversió, la correlació entre creixement i risc de crèdit de crisis passades i els impactes diferencials d'aquesta crisi en determinats sectors d'activitat.

La constitució i la dissolució d'empreses decreixen dràsticament a l'abril

La mateixa consultora Iberinform va revelar fa pocs dies que durant el passat mes d'abril es va reduir en dues terceres parts les activitats de creació i dissolució d'empreses. D'acord amb l'anàlisi de la consultora, durant el mes passat, a Espanya es van registrar un total de 707 dissolucions i 2.616 constitucions.

En comparació amb el mateix mes de l'any anterior, això suposa una disminució del 70% en les dissolucions i del 68% en la creació de noves empreses.