El candidat d'ERC a la investidura, Pere Aragonès, intervenint al Ple del Parlament

L'encàrrec d'Aragonès que no ha agradat a Puigneró: «M'hi nego»

El vicepresident havia de representar l'executiu al sopar del Cercle d'Economia on hi haurà el rei d'Espanya | Hi participarà la consellera de Presidència, Laura Vilagrà

El sopar del Cercle d'Economia ha portat desavinences entre ERC i Junts. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, havia encarregat al vicepresident, Jordi Puigneró, perquè representés el Govern a l'acte inaugural de les jornades empresarials. 

Patrícia Plaja, portaveu de l'executiu, ha explicat que l'encàrrec d'anar-hi responia a la voluntat «d'ocupar tots els espais on els catalans tinguin interessos». Així mateix, des de Presidència s'apel·lava a la voluntat d'aprofitar la presència d'alts mandataris internacionals. 

Al sopar inaugural, però, ha d'anar el rei d'Espanya, Felip VI. L'assistència del vicepresident estava emmarcada en la normalitat que el nou Govern vol tractar els actes on participi el monarca. 

També han assenyalat que es decidirà sempre la seva participació evitant que «la presència de Felip VI condicioni l'agenda del Govern». Després d'això, però, Puigneró ha rectificat i es nega a assistir. A més, hauria proposat a Presidència que, «si és oportú, deleguin en altres membres del Govern», segons assenyalen fonts de Vicepresidència.

Es dona la circumstància que el vicepresident havia de comparèixer al costat de Plaja. Però poc abans de començar la roda de premsa on s'explicaria la seva assistència al sopar, s'ha informat que no compareixeria per «motius urgents d'agenda».

La portaveu ha tret ferro a l'assumpte i ha negat l'absència de Puigneró amb un desacord amb el sopar. Tot i això, el vicepresident ha deixat clar que ell no hi estava d'acord i que «assistirà a la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, com tenia previst i compromès».

Finalment, la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, liderarà la presència del Govenr al sopar amb el rei al Cercle d'Economia.


«És un error»

Les reaccions han tardat poc a arribar i el líder de l'oposició, Salvador Illa, ha lamentat les «absències» de Pere Aragonès i Jordi Puigneró al sopar del Cercle d'Economia. «No hi estic d'acord, és un error», ha opinat, després de reunir-se amb Aragonès i la consellera de Presidència.

Illa ha afirmat que la Generalitat «hi té un paper» i ha dit que les màximes autoritats haurien de ser-hi. «Hi ha massa absències en actes que són rellevants per a Catalunya», s'ha queixat.

Al socialista li agradaria que el Govern estigués present amb el màxim representant de la Generalitat a l'acte amb Felip VI. El dirigent del PSC ha confirmat la seva assistència com a cap de l'oposició.