Endesa incorpora la realitat virtual en la formació de seguretat dels seus treballadors

El sistema, integrat a la central tèrmica del Besòs, ofereix una solució immersiva que permet entrenar situacions sense riscos

La central tèrmica d'Endesa a Sant Adrià del Besòs
La central tèrmica d'Endesa a Sant Adrià del Besòs | EjePrime

Endesa ha incorporat la realitat virtual en la formació de seguretat dels empleats de la central tèrmica de cicle combinat Besòs 5, ubicada a Sant Adrià de Besòs (Barcelonès). D'aquesta manera, els 41 treballadors s'entrenen amb una solució immersiva desenvolupada per Minsait «sense riscos i de forma més eficient». Es tracta del projecte VIVES (Virtual, Immersiu, Visió, Endesa, Seguretat) i busca oferir una major capacitació i motivació al professional amb tècniques formatives més avançades.

Solució «sense riscos i més eficient»

A més, és una eina clau de la metodologia «Loto» (Lockout Tagout), un nou procediment de senyalització i bloqueig físic implantat recentment a Endesa per garantir la seguretat durant maniobres que poden comportar riscos.

En concret, Loto és un procediment per a desconnectar i consignar les diferents fonts d'energia dels equips industrials mentre es fan les operacions de manteniment, neteja o reparació. El sistema protegeix el treballador d'una posada en marxa accidental de les energies o d'un encès imprevist.

La proposta de realitat virtual permet formar els empleats en situacions com una descàrrega i ho fa recreant situacions reals i interaccionant amb altres actors que intervenen en el procés. Així, el treballador ha de donar una resposta a la situació virtual que està experimentant, com ho faria si fos real.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari