Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Portada de 'La Vanguardia' del diumenge 22 de setembre

Segons una enquesta, PSOE i PP millorarien resultats a les eleccions del 10-N

Segons 'La Vanguardia', el bipartidisme s'accentuaria a la cambra baixa

Portada de 'La Vanguardia' del diumenge 22 de setembre
Portada de 'La Vanguardia' del diumenge 22 de setembre | CatalunyaDiari.cat

 

Quatre eleccions en quatre anys. Espanya viu un període polític incert i el pròxim 10 de novembre els ciutadans tornen a estar cridats a les urnes per escollir el president del Govern. Queda més d'un mes per als comicis però els principals mitjans de comunicació, com 'La Vanguardia', s'afanyen a realitzar les primeres enquestes i sondejos per saber com quedaria configurada la cambra baixa i el nou escenari polític.

S'accentua el bipartidisme

El sondeig està realitzat entre el 16 i el 20 de setembre d'aquest any i vaticina una tornada al bipartidisme.  Els resultats atribueixen 134 escons al PSOE, 11 més dels que va obtenir als passats comicis (123), i 87 més al PP, 19 més dels 68 que va aconseguir a les eleccions del 28 d'abril. El principal perjudicat seria Ciutadans, que baixaria fins als 41 diputats, dels 57 que va obtenir a les darreres eleccions.

El govern rebutja aplicar un nou 155 a Catalunya
El govern rebutja aplicar un nou 155 a Catalunya | Cedida

 

La formació de Pablo Iglesias baixaria lleugerament fins als 37 escons, mentre que VOX es quedaria amb 19 dels 24 que va aconseguir a les seves primeres votacions. Els partits favorables a l'independentisme patirien baixades lleus.

  

  

Pel que fa a enquestes d'altres mitjans, gairebé totes coincideixen: el PSOE ampliaria el seu avantatge, PP es consolidaria a la segona posició i Unidas Podemos prendria el tercer lloc a Ciutadans. En qualsevol cas, haurem d'esperar a les votacions del diumenge 10 de novembre per saber quin escenari es presenta a l'estat espanyol.

També et pot interessar...