Abascal

Les enquestes situen C's com a cinquena força política després d'un possible sorpasso de VOX

Unidas Podemos baixaria dels 42 diputats als 35, ERC rebaixaria un escó (dels 15 als 14) i JxCat mantindria el seus 7 diputats actuals

Les enquestes comencen a dibuixar l'escenari que quedarà després de les eleccions del 10-N. Tot i que no hi ha grans novetats, sí que hi ha alguns partits que, suposadament, després dels comicis del pròxim mes podran agafar encara més força al Congrés dels Diputats.

Aquesta seria la situació que podrien viure a VOX, segons una enquesta realitzada per Sigma Dos per a 'El Mundo'. En aquest sentit, dels resultats del sondeig es desprèn que VOX podria avançar a Ciutadans en aconseguir 28 diputats (24 actuals) i el 10,2% dels vots. 

Ciutadans passaria a ser la cinquena força

Per la seva banda, la formació d'Albert Rivera passaria dels 57 als 22 diputats i es quedaria relegat a la cinquena força política  amb un 10% dels vots. Tot i que aquests resultats només plantegen un hipotètic escenari, els líders d'ambdues formacions tenen encara unes setmanes de marge per a consolidar aquest pronòstic o canviar-lo per complet.

Així doncs, s'espera que la posició davant l'exhumació de Franco o les seves opinions sobre la imminent sentència del procés, puguin ser determinants a l'hora de complir o no amb el que diuen les enquestes. 

Albert Rivera
C's passaria a ser la cinquena força política | Catalunya Diari

 

Els socialistes tornarien a guanyar

En la mateixa línia seguirien els socialistes que, tot i guanyar les eleccions, només aconseguiriaen un escó més que en les passades eleccions (de 123 a 124). En el cas del PP, seria un dels grans beneficiats dels nous resultats i passaria dels 66 diputats actuals als 98 i es convertiria en la segona força política  consolidant posicions. 

Unidas Podemos baixaria dels 42 diputats als 35, ERC rebaixaria un escó (dels 15 als 14) i JxCat mantindria el seus 7 diputats actuals. En referència a l'aparició de Més País, el partit d'Íñigo Errejón, es pronostica que només aconseguirà 6 escons.

Destinats a un nou pacte de govern

Sigui com sigui, si hi ha una cosa que està clara és que cap enquesta dona, de moment, un escenari plaent per a cap de les formacions i que, per tant,  les coalicions tornaran a ser el requisit indispensable per a un futur govern espanyol.

També et poden interessar...