«L'epidèmia desapareixerà al juny i no la tornarem a veure en una dècada»

És una afirmació realitzada per una autoritat sanitària de prestigi

Sanitaris atenent a un pacient a l'UCI de l'Hospital de Manresa
El coronavirus podria desaparèixer al juny | ACN

La crisi del coronavirus ens té a tots molt preocupats i a la vegada desitjosos de conèixer en quin moment la mateixa desapareixerà i podrem recuperar la vida normal que teníem abans que aquesta pandèmia aparegués.

Doncs bé, en aquest sentit cal subratllar que avui s'han publicat unes declaracions d'una autoritat sanitària que, de manera inqüestionable, resulten bastant esperançadores. Ens estem referint a les paraules que ha concedit en una entrevista Alexander Chuchalin, que és el pneumòleg de més prestigi de tota Rússia i que precisament al seu país es troba assessorant les autoritats en la gestió davant la Covid-19.

Entrevista que ha estat realitzada pel corresponsal a Moscou Rafael M. Mañueco i que s'ha publicat a 'El Ideal'.

Paraules a tenir en compte

En concret, l'esmentat doctor, que és a més membre de l'Acadèmia de Ciències de Rússia, ha començat exposant el perquè hem arribat a aquesta crisi. Així, ha manifestat que, tot i que no existeix encara una conclusió ferma, «un cert tipus de ratpenat que els xinesos utilitzen en la seva cuina va propagar el virus a través de la femta en un mercat on hi havia marisc i altres productes. A partir d'aquí es va començar a propagar entre persones, quelcom que significa que va passar a formar part de la pandèmia».

De la mateixa manera, Chuchalin no ha dubtat a donar a conèixer que es coneix ja molt sobre el coronavirus, fins i tot més que sobre la grip, però que les característiques de la mateixa dificulten que ja s'hagi pogut trobar un tractament eficaç contra ell. Tot i això, reconeix que són molts els experts que estan treballant a tot el món en la vacuna.

El moment potser més interessant per a la ciutadania del carrer ha arribat quan se li ha demanat que doni la seva visió de l'instant en què superarem aquesta crisi. En aquest sentit, ha afirmat que «l'actual pandèmia s'hauria d'estendre entre tres mesos i mig fins a quatre mesos. Això va començar a mitjans de febrer, així que al juny haurem de veure una normalització. Aquells dies tindrem el que s'anomena immunitat col·lectiva».

Aquesta dada és esperançadora, però s'ha volgut conèixer si poden ser certs els rumors que indiquen que a la tardor hi hauria una segona onada de contagis i morts per coronavirus. Davant d'aquesta qüestió, Alexander Chuchalin ha afirmat que «no serà anual, sinó cada 9 o 10 anys. La primera (SARS) va sorgir el 2002, la segona (MERMS) el 2012 i la d'ara el 2020. Penso que no tornarà res semblant fins d'aquí a una dècada».


Comentaris

envia el comentari