Taules d'oficina buides

ERC ho admet: el Govern no pot «modificar la norma laboral» per obligar a teletreballar

El president d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ho ha reconegut aquest dimarts

El president d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha reconegut aquest dimarts que la Generalitat no pot «modificar la norma laboral» per fer obligatori el teletreball, però ha insistit que tant el Procicat com el Consell de Relacions Laborals van aprovar una resolució que estableix que les empreses tenen el deure de promoure el teletreball.

Així ho ha dit en una roda de premsa, arran de la polèmica que ha sorgit després que el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani (ERC), hagi afirmat que el teletreball és obligatori, mentre que la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó (JxCat), ha dit que és un deure de les empreses però que la Generalitat no té competències per fer-lo obligatori.

«És cert que no és una obligatorietat laboral, com és cert que la priorització i, per tant, l'obligació de promoure el teletreball està recollit en una normativa de fa 12 dies», ha apuntat Sabrià.

El dirigent republicà ha defensat que fa 12 dies una resolució del Procicat recollia que les empreses tenien «l'obligació i el deure de promoure el teletreball», per la qual cosa creu que de les mesures sanitàries es desprèn que és obligatori fomentar el treball a distància, tot i que també ha afirmat que el Govern no té les competències per modificar la normativa.

«Que la priorització del teletreball s'inclogui dins les mesures sanitàries és molt important, però també és veritat que avui no podem modificar la norma laboral. Les dues coses són certes alhora. El que hem de fer és saber-les explicar millor», ha argumentat.

Pressupostos Generals de l'Estat

Sobre els pressupostos generals de l'Estat (PGE) que el Govern ha presentat aquest dimarts, Sabrià ha assegurat que encara els han d'analitzar, però ha dit que la voluntat d'ERC és que Catalunya pugui obtenir d'aquests comptes els màxims recursos possibles per afrontar la crisi econòmica del coronavirus.

«Ens asseurem en una taula? Sí. Defensarem allò que és nostre? Sí. Si ens posem d'acord, això podria tirar endavant? Sí. Si no ens posem d'acord i Catalunya no té recursos votarem 'no' com fem gairebé sempre? També», ha sentenciat.

A més, ha aplaudit que s'hagi ratificat el tercer grau a l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l'exconsellera Dolors Bassa, tot i que ha advertit que no es pot celebrar res perquè vaticina que es recorrerà i acabarà revocat, com va passar amb la resta de presos sobiranistes a l'estiu: «Aquest Estat no canvia, ens temem el pitjor».