Junqueras i Puigdemont, al Parlament de Catalunya durant la legislatura 2015-2017.

ERC parla clar: Les paraules que els desmarquen definitivament de Puigdemont

Vilalta vol que l'independentisme guanyi «força» i retreu a l'ens apostar per la «via estreta»

La secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, ha assegurat que els republicans no comparteixen l'estratègia política sorgida de l'Assemblea de Representants del Consell per la República. En roda de premsa, Vilalta ha constatat que la fundació de l'assemblea va ser un acte «partidista» i que la visió que es va plantejar no és «compartida» per tot l'independentisme. La republicana ha dit que l'estratègia plantejada pel consell és per la «via estreta» i no és «guanyadora». Així, ha defensat seguir «sumant» per «enfortir» el moviment i poder-hi tornar i «guanyar». També ha dit que els agradaria poder aixecar la declaració d'independència com es va plantejar però que no és una qüestió de «voluntat política» sinó de «força».

El CxRep «és una eina útil però ara no ho és tal com està definida»

La portaveu d'Esquerra ha valorat concretar si ERC hauria d'abandonar l'organisme en no compartir l'estratègia. Ha defensat que en general és una eina «útil» però ara no ho és tal com està definida. Vilalta ha apuntat que ERC vol ser partícip de com funciona l'ens, els objectius i la representativitat. També ha insistit que l'acte d'aquest cap de setmana ha estat «partidista» pel context electoral en el qual s'ha celebrat. De cara a les eleccions del 14-F, Vilalta ha defensat que l'independentisme ha de reunir el major suport possible a les urnes, més enllà del 50% «si pot ser». Ha afirmat que a partir del màxim esforç de l'independentisme a les urnes es podrà concretar els futurs pactes electorals amb les formacions que comparteixen el projecte independentista.

Una vegada més, des d'ERC han descartat pactar amb el PSC després de les eleccions i han dit que en volen ser «l'alternativa». La portaveu d'ERC ha assegurat que a les eleccions s'haurà de triar entre ERC o PSC. ERC ha defensat que a la propera legislatura s'ha de passar de la resistència actual a la «reconstrucció». Ha afirmat que s'ha de seguir donant resposta a la ciutadania, recuperar la iniciativa, fer passos endavant per assentar el futur i afrontar la solució política per a Catalunya.

ERC llança la primera proposta electoral

La formació ha aprofitat la roda de premsa per parlar d'un pla de salut emocional que està treballant. Han dit que volen abordar com es pot desplegar aquest pla en col·laboració amb totes les institucions per pal·liar les conseqüències en salut mental de la pandèmia de la covid-19. Entre d'altres qüestions han parlat de la gestió del temps, la reformà horària, el pla d'usos del temps o atendre el «benestar de la ciutadania». Han concretat que seran 10 compromisos en tres àmbits concrets que l'executiva d'ERC i la militància hauran de plantejar i aprovar.