Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
ERC proposa un govern de republicans i comuns

ERC defensa l'acord entre republicans i comuns com «l'únic possible» a Barcelona

Jordi Coronas, el portaveu de l'equip negociador d'ERC, apel·la a la «legitimitat» de qui ha guanyat les eleccions a l'hora d'escollir qui serà alcalde

ERC proposa un govern de republicans i comuns
ERC proposa un govern de republicans i comuns | Catalunya Diari

 

«La proposta és clara, un acord de govern entre ERC i Barcelona en Comú». ERC  ha ofert aquest dimarts a BComú un govern «exclusiu», «proporcional» i «generós» a Barcelona. Ho ha explicat el portaveu de l'equip negociador d'ERC, Jordi Coronas, després d'una hora en una sala de l'Ajuntament duent a terme la segona reunió amb l'equip negociador dels comuns. La primera va tenir lloc el passat divendres.

Coronas ha defensat la proposta feta a BComú com «l'únic acord possible» després que hagi considerat que la negativa de l'alcaldable del PSC, Jaume Collboni, a reunir-se amb el candidat d'ERC, Ernest Maragall, ha mostrat la inviabilitat d'un govern tripartit. En la segona trobada entre les dues formacions, Coronas ha dit que no s'ha abordat qui seria l'alcalde, però ha apel·lat a la «legitimitat»  que tenen els republicans per haver estat la candidatura més votada.

Els republicans ofereixen, així, un govern bipartit als comuns, que exclou tant JxCat com PSC. Coronas ha reivindicat una proposta que considera de «generositat absoluta» perquè, malgrat la «legitimitat» d'ERC per haver guanyat les eleccions, reconeix que ambdues formacions tenen 10 regidors. 

Veu «impensable» que Colau sigui alcaldessa amb el suport de Valls

Sobre la possibilitat que la candidata dels comuns, Ada Colau, sigui alcaldessa amb els vots de Manuel Valls  a la investidura, Coronas ha afirmat que BComú no els han dit que estiguin «disposats» a acceptar el suport de Valls, cosa que els republicans considerarien «impensable» i «impossible».

«Ni se'ns passa pel cap que Manuel Valls pugui condicionar les necessitats polítiques urgents que tenim sobre la taula», ha assenyalat. És per aquest motiu que Coronas ha dit que són «optimistes» de cara a aconseguir un govern «sòlid» i inestable» amb BComú. 

A més, Coronas ha dit que els comuns continuen apostant per un govern tripartit d'esquerres, una opció que «ara per ara no és possible» per les «diferències ideològiques pel que fa a drets i llibertats» i les «diferències programàtiques» amb el PSC.

També et pot interessar...