Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) es reunirà aviat amb Junts per abordar la investidura i la formació del Govern i deixarà la trobada amb En Comú Podem per a després. Segons han confirmat fonts republicanes, després de la reunió amb la CUP, ara els d'Oriol Junqueras volen tenir un primer contacte formal amb JxCat per abordar els escenaris de futur. La voluntat d'ERC és entaular una negociació que englobi tant la investidura, el Govern i els pressupostos com la presidència i la Mesa del Parlament. Aquest dimecres ERC i la CUP han obert una primera ronda de contactes i s'han emplaçat a tornar-se a trobar la setmana que ve. La reunió ha servir per «prendre la temperatura» i «establir les primeres bases de la futura negociació».
Fonts d'ERC han evitat concretar en quines dates seran les trobades, però sí han destacat que primer conversaran amb Junts. Des de JxCat, han apuntat que tenen previst celebrar-la aquesta mateixa setmana i, en el cas dels comuns, han explicat que la reunió ja està planificada.
La cúpula de Junts per Catalunya, reunida aquest dijous a Waterloo
Mentrestant, la cap de files de JxCat, Laura Borràs, s'ha reunit aquest dijous a Waterloo (Bèlgica) amb el president del partit, Carles Puigdemont, tal com ha avançat 'Nació Digital'. Hi han abordat l'estratègia negociadora de Junts, que espera reunir-se amb ERC els propers dies.
Borràs i Puigdemont han remarcat la «importància» que l’independentisme superés el 51% de vots el 14-F, i consideren que el resultat afavorirà la creació d’un govern independentista que apliqui el mandat electoral, segons un comunicat posterior de Junts. A l'equip que pilotarà les converses amb ERC hi haurà la vicepresidenta Elsa Artadi i el diputat electe Josep Rius. També hi formarien part el secretari general del partit, Jordi Sànchez, i l'electe Albert Batet.
Tot plegat, el mateix dia que Puigdemont presentarà una queixa al president del Parlament Europeu David Sassoli per la filtració de l'informe sobre el suplicatori. Segons ha avançat aquest dijous l'ABC, el ponent del cas, l'ultraconservador búlgar Angel Dzhambazki, proposarà als membres del Comitè d'Afers Legals de l'Eurocambra l'aixecament de la immunitat de l'expresident. Fonts de la defensa de Puigdemont confirmen a l'ACN que denunciaran el que consideren un «trencament de la confidencialitat» del procediment del suplicatori.
Des del Parlament Europeu asseguren que el procediment és confidencial i que els membres del comitè no poden revelar el contingut de l'informe abans de la seva votació prevista pel dimarts. Fonts parlamentàries confirmen que els membres del comitè ja han rebut l'informe de Dzhambazki de cara al debat del pròxim dilluns.