Cues de trànsit a l'AP-7

Abertis presentarà un ERO a Acesa, Invicat i Autopistes Espanya que afectarà 160 treballadors a Catalunya

La companyia argumenta «causes organitzatives i productives» per aplicar aquesta mesura

Abertis presentarà un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) a tres de les empreses del grup, Acesa, Invicat i Autopistes Espanya, segons han confirmat a l'ACN fonts sindicals i de la companyia. Els responsables de la firma de Florentino Pérez van comunicar formalment ahir als representants dels treballadors la voluntat de presentar l'ERO per «causes organitzatives i productives», segons han informat des de la companyia.

Des del sindicat CCOO, Ivan Orpella ha confirmat que l'empresa els ha comunicat la voluntat de constituir la mesa negociadora el 2 de juliol, i ha advertit que aquest ERO tindrà afectació a Catalunya. Orpella ha explicat que de moment l'empresa no ha comunicat quants treballadors resultaran afectats per l'ERO, però ha donat per fet que la plantilla de Catalunya en resultarà perjudicada perquè, per exemple, Abertis Autopista España és una empresa de serveis centrals per al conjunt de les concessionàries que «majoritàriament té els llocs de treball a Catalunya».

Segons ha informat el diari 'ARA', l'afectació d'aquest ERO a Catalunya seria de 160 treballadors, una trentena d'ells empleats d'oficines. Aquests se sumaran als 175 treballadors que van quedar inclosos en l'ERO que Abertis va presentar el passat mes de febrer. Ara, doncs, els sindicats esperen a la constitució de la mesa negociadora el dia 2 de juliol per obtenir tota la documentació de l'empresa al voltant d'aquest expedient.

El perllongament de la C-32: la CUP, en contra

La CUP ha demanat aquest divendres la compareixença del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, a la comissió del ram del Parlament perquè expliqui el projecte de perllongament de l'autopista C-32 des de Tordera fins a Lloret de Mar. Els cupaires volen que aclareixi l'ampliació de la via per la comarca de la Selva, ja que consideren que no es compleix cap garantia ambiental.

A més, en un comunicat, han recordat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès dues vegades el projecte per vulnerar la Llei de Canvi Climàtic. La diputada de la CUP al Parlament, Natàlia Sánchez, ha criticat que les obres comportaran ingressos per a Abertis i ha lamentat que no s'aposti per millorar altres carreteres com la GI-682.