L'error de Messi que podria capgirar del tot els seus plans de marxar del Barça

El 'crack' del Barça ha informat avui de la seva intenció de marxar del club

Leo Messi durant un entrenament amb el FC Barcelona
Leo Messi demana sortir del Barça però la clàusula que li permet fer unilateralment vencia el 30 de juny | FC Barcelona

Tots els mals presagis a can Barça s'han complert aquest dimarts, 25 d'agost, quan Leo Messi ha comunicat mitjançant un burofax que vol marxar del club després de pràcticament tota la seva trajectòria futbolística a Catalunya. 

La notícia arriba com una gerra d'aigua freda per al barcelonisme, que veu en Messi el símbol d'una de les millors èpoques del club blaugrana. No en va, Messi és el jugador amb més trofeus al Barça (34), és el seu màxim golejador de la història (634) i el segon que més partits ha jugat (737) després de Xavi Hernández. 

El 30 de juny era la data límit per acollir-se a la clàusula

Per marxar del club, l'argentí s'acollirà a una clàusula del seu contracte que li permet rescindir-lo de manera unilateral abans d'arribar a la seva fi, l'any 2021. Segons aquesta clàusula, el jugador té fins al 10 de juny de cada temporada per acollir-se a aquesta clàusula i marxar del club si vol, tal com ha informat 'Mundo Deportivo'. Com que no ho va fer, el contracte queda renovat automàticament, en aquest cas fins al 30 de juny del 2021.

El problema és que aquest any, amb la pandèmia de Covid-19, la temporada de futbol ha acabat molt més tard, aquest mes d'agost. Això significa que el jugador no podia avisar abans, ja que si en ple mes de juny deia que volia marxar, el tram final de la temporada del Barça podria veure's molt afectat. 

El jugador, per la seva banda, creu que la situació d'aquest any és molt diferent de la de qualsevol temporada anterior, i el fet que hagi estat a l'agost, i no al juny, quan s'ha acabat la participació del club en totes les competicions, fa que aquest termini no sigui vàlid per a aquest 2020. Segons ell, el sentit de la clàusula és extrapolable a la situació actual. 

Tot apunta al fet que Messi tindria molt clara la seva decisió. De fet, segons Onda Cero, l'argentí no té previst presentar-se a les proves PCR que el club realitzarà als jugadors el pròxim dilluns, abans de reprendre els entrenaments i preparar la nova temporada, ja amb Ronald Koeman a la banqueta. 

Malgrat això, no està gens clar que Leo Messi pugui marxar del club unilateralment, i ara seran els serveis jurídics del Barça i del mateix jugador qui hauran d'arribar a un acord que satisfaci les dues parts. El que sí que és ben clar és que Messi no vol seguir al FC Barcelona i està escoltant les ofertes d'altres clubs com el Manchester City o l'Inter de Milà, a Europa, o de lligues com l'americana, menys exigents pel que fa al rendiment esportiu però amb bones compensacions econòmiques per als jugadors.


Comentaris

envia el comentari