Personal sanitari administrant la vacuna d'AstraZeneca a una persona al País Basc

Un error en una fàbrica obliga a destruir 15 milions de vacunes de Janssen

El problema no ha afectat en absolut a la producció d'aquesta vacuna a Europa

La farmacèutica Johnson & Johnson haurà de retardar l'enviament de la seva vacuna contra la Covid-19 a les autoritats estatunidenques per culpa d'un error en la planta de producció que té a Baltimore, on, precisament, s'elabora el fàrmac. Aquesta errada, de fet, obligarà a destruir 15 milions de dosis de la vacuna de Janssen

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Aquest error de producció alterarà la posada en marxa del fàrmac, que tot just havia rebut l’autorització i encara no s’havia distribuït. En la planta citada de Baltimore s’hi fabrica alhora la polèmica vacuna d’AstraZeneca i l’error s’ha produït combinant, de fet, accidentalment, els ingredients d'aquesta amb la de Johnson & Johnson. Cal dir, però, que el problema no afecta les dosis de la vacuna que s'està produint als Països Baixos.

L'eurocomissari d'Indústria supervisarà la producció de vacunes a Sant Joan Despí

L'eurocomissari d'Indústria, Thierry Breton, i la ministra d'Indústria, d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, van visitar la setmana passada la fàbrica de Reig Jofre que produirà la vacuna Janssen arran d'una aliança amb Johnson & Johnson. Tots dos van assistir a la planta de la farmacèutica catalana a Sant Joan Despí.

La visita formava part de la gira que està fent Breton per supervisar la producció de vaccins a la Unió Europea arran dels problemes de subministrament dels darrers mesos. Segons les últimes previsions de Reig Jofre, la farmacèutica podria fabricar al voltant de 50 milions de vials de Janssen. Aquesta planta s'encarregarà de l'última fase de fabricació de la vacuna.

La vacuna Janssen va rebre l'autorització de l'Agència Europea del Medicament el passat 11 de març, però trigarà almenys un mes a iniciar la distribució. Johnson & Johnson assegura que començarà «la segona quinzena d'abril», però no ha concretat quina setmana. En canvi, l'EMA va avançar a principis de setmana que les dosis de Janssen arribaran a la UE «a finals d'abril».

Johnson & Johnson s'ha compromès a entregar 55 milions de dosis a la UE entre abril i juny d'aquest any. A Brussel·les confien que aquesta vacuna ajudi a accelerar la campanya de vacunació, ja que una sola dosi és suficient per protegir de la covid-19.