URGENT

🚨 Dos morts i diversos ferits en un atropellament massiu a Alemanya

L'error que fem als supermercats i pot implicar un contagi per coronavirus

A l'hora de fer la compra, hem d'extremar al màxim totes les precaucions

Una dona amb una mascareta comprant en un supermercat
Els supermercats són un dels llocs on hem d'extremar les precaucions per evitar contagis | Cedida

 

Abans de la pandèmia de coronavirus, anar a supermercat no requeria cap mesura de mesura ni protocol per a gran part de la ciutadania. Ara, les coses han canviat moltíssim, ja que s'han de seguir unes mesures de protecció a les instal·lacions i els consumidors ens hem vist obligats a seguir aquesta sèrie de pautes per evitar possibles contagis.

 

El perill de fer servir malament els guants

Durant tot aquest temps hem vist com en els diferents establiments s'han instal·lat mampares de protecció, s'han incrementat els processos de desinfecció i s'ha obligat els clients a desinfectar-se les mans per realitzar la compra. No obstant això, encara hi ha força desconeixement sobre com fer servir els guants, una de les mesures de protecció més recomanades.

 

Segons Gemma del Caño, farmacèutica i especialista en seguretat alimentària, «per fer un ús correcte dels guants hem de saber que són per a un moment puntual en una situació concreta: No se surt de casa amb guants, no s'usa el mòbil amb guants i no es toca la cara amb guants». De la mateixa manera, anar grapejant els productes que es troben al llarg de les prestatgeries provoca que augmenti el risc de contagi.

 

Es recomana fer servir una doble capa en els supermercats

En els supermercats, abans que sorgís la pandèmia, es recomanava l'ús de guants a l'hora de seleccionar la fruita i la verdura. La gran pregunta és, si ja es porten guants, s'haurien de superposar altres a sobre? Per absurd que sembli, la resposta és sí, tal com ha afirmat la nutricionista i divulgadora Marián García a 123 preguntes sobre el coronavirus.

 

Marián García ha explicat que «tot i que portem guants de vinil o nitril, cal fer servir sobre els guants de polietilè (els transparents) disponibles a la zona de fruita i verdura». Si els trobem a les entrades dels supermercats, aprofitem i posem-nos aquesta capa extra de protecció.

 

 

«Si ens hem posat uns guants transparents a l'entrada del supermercat, també hem de fer servir uns guants nous a l'hora de triar les fruites i les verdures, ja que els primers guants poden haver-se contaminat mentre anàvem tocant coses i productes pel supermercat, o per nosaltres mateixos», ha insistit l'especialista. «Recordem que tocarem fruita i verdura que altres persones poden menjar directament», ha aclarit.

 


Comentaris

envia el comentari