Imatge de la platja de la Calonge plena de gent

El municipi català que acaba d'anunciar que tanca les seves platges: tindran un horari

L'Escala prohibeix l'accés a les platges del municipi de les onze de la nit a les sis del matí per evitar botellots

El municipi de l'Escala, a la comarca de l'Alt Empordà, han prohibit l'accés a les platges. Avançant-se fins i tot al toc de queda nocturn, l'Ajuntament de l'Escala ha tancat les seves platges des de les 23.00 hores de la nit, fins a les 6.00 hores del matí.

El consistori ha decidit prendre aquesta mesura per frenar les «aglomeracions» que es produeixen durant les matinades. Segons l'Ajuntament de l'Escala, les trobades suposen un «risc sanitari» i «alteren» el descans dels veïns de la zona.

Aquest divendres, dia D

La mesura entrarà en vigor aquest mateix divendres, 13 d'agost. En un ban el consistori detalla que les restriccions són per «frenar» aquestes situacions incíviques. A la vegada demana ajuda i col·laboració a la població resident i aquells que són visitants.

En el document també es recorda que no està permès menjar i beure en grup en els espais públics de la localitat. A més, l'ordre es mantindrà «fins a nou avís». En alguns vídeos penjats a les xarxes socials es veu com centenars de joves s'han concentrat a la platja de Riells un cop els bars de la població tanquen.

Els veïns de l'Escala han denunciat que ho fan cada nit. Fins i tot, afegeixen que les trobades són sense cap mesura de seguretat. Així doncs, la imposició d'aquesta prohibició ha arribat després de les queixes dels veïns. A més, l'Ajuntament demanés ajuda a la Generalitat per poder fer front a aquesta situació.

Botellots multitudinaris a la platja de Riells

El passat dimarts, 10 d'agost els veïns de l'Escala van denunciar que des de feia setmanes a la platja del municipi es fan botellots massius. El 'Diari de Girona' va avançar que els residents del barri de la zona de la platja de Riells ho havien denunciat a l'Ajuntament.

Tot i que el consistori va intentar-ho amb la Policia Local aquest no eren prou efectius. De fet van declarar: «És totalment inútil». Els afectats asseguraven que des de mitjans de juliol estaven succeint aquesta mena de fets a l'Escala.

«Tenint en compte que alguns municipis veïns tenen toc de queda, el municipi de l'Escala es converteix en el lloc de trobada amb joves d'altres llocs», van afegir.