Un militar de l'exèrcit espanyol dona instruccions a diversos immigrants que acaben d'arribar a la costa de Ceuta i que encara es troben al mar

Interior ordena la devolució al Marroc dels 800 migrants que van arribar a Ceuta

El Ministeri de l'Interior posa en marxa un dispositiu per retornar al Marroc a centenars de menors

El Ministeri de l'Interior ha ordenat la devolució dels menors migrants que van travessar la frontera amb Ceuta al maig, segons ha avançat la Cadena SER. Les devolucions s'estan produint després d'un acord entre Espanya i el Marroc.

El departament dirigit pel ministre Fernando Grande-Marlaska ha posat en marxa aquest divendres un dispositiu per retornar al seu país d'origen als centenars de menors que encara hi havia a la ciutat autònoma.

L'escrit que ordena que s'executin les devolucions, citat per la SER, s'hauria enviat el 10 d'agost i demana que s'efectuïn les devolucions respectant els drets dels menors i insisteix que l'objectiu és la reunificació familiar o l'entrega a una institució de tutela marroquina.

La relació amb el Marroc, una contradicció recurrent

Fa tot just un mes, el nou ministre d'Exteriors, José Manuel Albares, explicava que Espanya havia de veure el Marroc com un país «veí i amic». 

Tot just en el seu acte de presentació i amb la seva predecessora present, va afirmar a principis de juliol que prenia les regnes del Ministeri «en moments molt difícils», però calia «tenir clar» que «som Espanya, un país amb veu i pes a Europa».

«Hem de donar el millor de nosaltres mateixos per Espanya i per Europa». Ha citat explícitament el Marroc, i va apel·lar a la necessitat de reforçar les relacions amb «el nostre gran veí i amic del sud», així com amb el Sahel i Àfrica Occidental.

També va apuntar a la crisi sanitària i al fet que molts països europeus situen l'Estat al llistat de zones on és millor no fer vacances. «Hem d'explicar al món que Espanya és un país segur per venir a passar l'estiu i que estem al capdavant en la xifra de vacunes», va dir.

Ara, doncs, el Ministeri de l'Interior posa en marxa un dispositiu per retornar al Marroc a centenars de menors.