Leo Messi i Antonela Roccuzzo amb els seus tres fills al Parc dels Prínceps de París, l'estadi del PSG

L'angoixa d'un dels fills de Messi per haver de marxar a París: «Ho pateix moltíssim»

Thiago, el fill gran de Messi, és qui pitjor porta el trasllat a París, segons ha explicat el mateix futbolista: ««Thiago ho porta per dins, ho pateix i no ho expressa»

En un obrir i tancar d’ulls, l’imaginari col·lectiu del culer havia canviat radicalment. Messi canviava de pell, es convertia en el nou jugador franquícia del Paris Saint-Germain i a Barcelona havien de fer mans i mànigues per reformular el discurs. El cert, però, és que la notícia de l’adeu del ‘10’ va sorprendre fins i tot al mateix futbolista.

Tot just l’any que havia decidit quedar-se a Can Barça, les necessitats econòmiques de la caixa blaugrana l’obligaven a marxar. I ho feia, per més inri, per la porta de darrere. El colmo ja era que se n'anava a París, club que no compta majoritàriament amb l’acceptació per part de l’afeccionat blaugrana.

Ni l’afeccionat ni el fill gran de Messi, Thiago. Segons va explicar Messi en una entrevista a la BBC amb el periodista català Guillem Balaguer, el seu fill gran és a qui més li ha costat de pair la notícia.

«El meu pare va venir a casa després de reunir-se amb Laporta. Em va dir que no podia seguir al Barça», va dir Messi mentre afegia: «Vaig haver de reunir el valor per explicar-ho primer a la meva dona, Antonela, i després als nens».

Thiago, el més tocat de tots

Restava, per tant, l’escull més difícil: explicar-los-hi a Thiago, Mateo i Ciro que havien de fer les maletes. «Ens vam aixecar per veure com els hi explicàvem als nens de la millor manera. Al mes de desembre els vam dir que ens quedàvem i sabíem el cop que representaria», deia Messi.

«Sobretot per a Thiago representava un cop», al·legava Messi mentre explicava: «Moltes vegades pensem massa. Al final els nens assimilen les coses d’una manera que no podem arribar a entendre».

Dit això, però, Messi feia un incís per parlar del seu fill gran. «Thiago ho porta per dins, però demostra que està feliç, content i preparat pel canvi. El conec, però, i és com jo. Ho pateix moltíssim per a ell mateix i no ho expressa. No és res greu, segurament s’adaptarà i veurà que és una experiència nova».

Messi-Neymar, el retrobament més esperat del ‘10’

És una de les grans notícies per a Messi. Si bé és cert que el futbolista argentí tenia la voluntat de quedar-se a Can Barça, també ho és que un dels seus antics anhels era retrobar-se amb Neymar.

Al PSG, doncs, els serà possible. Messi es retroba amb Di Maria i Paredes de la selecció argentina; i amb Sergio Ramos i Keylor Navas, del Reial Madrid. El morbo, per tant, està més que servit en un vestidor que semblarà el back-stage de qualsevol superproducció de Hollywood.