Imatge d'una vacuna contra el Covid-19 d'Astra Zeneca.

Si t'has posat la vacuna de Moderna, estas d'enhorabona: Anuncien una gran notícia

Un estudi demostra que la vacuna de Moderna manté els anticossos davant la variant Delta fins a sis mesos

Moderna ha anunciat la publicació de noves dades sobre la durabilitat de la seva vacuna contra el coronavirus. L'estudi en qüestió es fa en relació a la generació d'anticossos neutralizantes contra les variants Alpha, Beta, Gamma, Delta, Epsilon i Iota.

Segons l'estudi, publicat en la revista 'Science', la majoria dels vacunats van mantenir anticossos vinculants i funcionals contra les variants del SARS-CoV-2 durant els sis mesos posteriors a la segona dosi.

«Estem satisfets amb aquestes noves dades que mostren que les persones vacunades amb dues dosis de la vacuna Moderna COVID-19 van mantenir els anticossos durant sis mesos, fins i tot contra variants preocupants com la variant Delta», diuen,

«Juntament amb els nostres socis, ens comprometem a generar dades sobre la vacuna i a compartir-les quan estiguin disponibles», ha assenyalat el director executiu de la companyia, Stéphane Bancel.

Una eficàcia del 93%

«Aquestes dades donen suport a l'eficàcia duradora del 93% observada amb la vacuna durant sis mesos. Esperem que aquestes dades i el creixent conjunt de proves al món real ajudin a informar als reguladors sanitaris sobre com i quan administrar dosis addicionals de reforç», ha afegit.

En aquest estudi es van utilitzar diversos assajos i es va demostrar que, després de dues dosis de la vacuna, es van generar anticossos d'unió i neutralització contra la soca inicial del virus i contra les variants d'interès, Alfa, Beta, Gamma, Delta, Épsilon i Iota.

Encara que es va observar certa disminució dels nivells d'anticossos amb el pas del temps. La majoria dels participants tenien títols detectables d'anticossos neutralitzant als sis mesos de la finalització de la sèrie primària.

Es va observar una tendència cap a nivells més baixos d'anticossos contra les variants del SARS-CoV-2 en els individus de més edat en el dia 209 (fins als sis mesos). No obstant això, les diferències van ser lleus.

«És important destacar que molts individus del grup de major edat van conservar l'activitat neutralitzant contra les variants sis mesos després de la segona dosi de la vacuna», puntualitza Moderna.