URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

El Reial Madrid, en el punt de mira per presumptes operacions fraudulentes a Oman i Tanzània

Segons apunta el mitjà 'infoLibre', la trama implica directament al club blanc
En el cas d'Oman, van haver de pagar una indemnització, però a Tanzània en van sortir il·lesos | Catalunya Diari

 

Aquest dilluns, 'infoLibre' ha fet públic que el Reial Madrid estaria dintre una trama fraudulenta a Oman i Tanzània. Segons ha informat el mateix mitjà, ho hauria consultat en els documents de 'Football Leaks', pertanyents a L''European Investigative Collaborations' (EIC), associació on és membre el mateix mitjà.

 

Segons aquest document, Manuel Parreño, directiu de la 'Fundación Real Madrid', va negociar, utilitzant el nom del club, l'organització d'un partit amistós de veterans i l'obertura d'una escola de Futbol al sultanat d'Oman. Per altra banda, Rubén de la Red, exjugador i –en aquell moment– entrenador del juvenil del club blanc, va negociar en termes semblants a Tanzània.

 

En el cas d'Oman, el Club va ser condemnat en el mateix país al mes de febrer. Va haver de pagar una indemnització de més d'un milió d'euros a un empresari local, el qual el va demandar per frau. En l'altre cas, a Tanzània, el Reial Madrid en va sortir il·lès, però va haver d'estar negociant durant un any sencer per a aconseguir sortir-se amb la seva.

 

A més, la informació publicada revela que, Parreño i l'agent canari Rayco García van negociar, en nom del Club, la celebració d'un partit amistós entre 'llegendes' del Reial Madrid i del Barça a Oman. Aquest esdeveniment seria el pas previ a obrir un negoci més gran: l'obertura d'una escola esportiva.

 

Partit amistós amb estrelles menors

El primer succés que es va donar va ser el partit amistós entre estrelles. Tot i que el Club blanc va anunciar que es faria amb grans estrelles com Figo, Rivaldo o Roberto Carlos, finalment, tots dos clubs només van comptar amb llegendes espanyoles: Pavón, Fernando Sanz i Hierro, entre d'altres.

 

En aquest primer incident, el Reial Madrid no va tenir problema per a desvincular-se de les acusacions de frau rebudes des del país àrab. El contracte que es va signar per a celebrar el partit anava encapçalat pel nom i l'emblema del Reial Madrid, però el CIF no era el del club, sinó que corresponia a l'associació d'exjugadors del club. A més, també van assegurar que el Club prendria les accions pertinents si l'entitat de veterans hagués fet «un ús indegut de les marques comercials del Reial Madrid sense el nostre coneixement i consentiment», segons explica 'infoLibre'.

 

Tot i això, la informació que ha publicat aquest matí l''infoLibre' revelava que altres persones que sí que representaven oficialment el Reial Madrid van acudir al país d'Oman per a «donar suport a la doble operació», dels quals el més destacat és Emilio Butragueño.

 

L'ambaixada espanyola, també implicada

Segons aquestes informacions, una altra part implicada va ser l'Ambaixada espanyola, tot i que s'han volgut desvincular del cas assegurant que es va «limitar a donar suport a actuacions que implicaven a actors/agents espanyols» i que «anaven en la línia de promoure la marca-país d'Espanya».

 

Per altra banda, en el cas de Tanzània, les negociacions les va encapçalar De la Red. Aquest va signar, junt amb l'agent Rayco García, un contracte per a establir una escola de futbol amb el 'Fons de Seguretat Social' del país africà.

 

El club blanc se'n va assabentar d'aquest fet quan, de casualitat, una alumna keniana d'un MBA en gestió esportiva de l'Escola d'Estudis Reial Madrid va escriure'ls dient que havia llegit sobre l'obertura d'una nova escola a la premsa local i voldria treballar-hi. En aquest cas, però, el club va lluitar fins que el Govern de Tanzània es va donar per vençut.

 

Tema tancat amb dos acomiadaments l'any 2015

El Reial Madrid ja va prendre les mesures necessàries immediatament després de conèixer quines havien sigut les accions que havien dut a terme els seus treballadors. En el cas de De la Red, se'l va acomiadar per «falsificar un document públic, ocultar maliciosament a la fundació i al Reial Madrid les gestions realitzades al país africà i ocasionar-li un important perjudici reputacional».

 

I, en el cas de Parreño, va ser per «haver emprat el seu càrrec com a responsable del campus, clínics o escoles de la fundació per beneficiar els seus familiars amb regals que li van ser facilitats per Rayco García amb motiu de les gestions dutes a terme per crear una acadèmia esportiva a Oman».

 

També et pot interessar...