El president Torra i el conseller Bargalló, en un acte en una escola de Cornellà de Llobregat el 12 de setembre de 2019.

Una escola de les Franqueses del Vallès decideix no obrir al juny

La decisió contradiria l'ordre d'Educació de reobrir els centres a mesura que s'entri en fase 2

L'escola Camins de les Franqueses del Vallès, al Vallès Oriental, ha informat els pares que no obriran al juny si el territori entra en fase 2, tot i l'ordre del Departament d'Educació per fer-ho. En una carta dirigida a les famílies, el claustre considera que no està «plenament» garantida la seguretat de la comunitat educativa i explica que després d'analitzar els documents facilitats per Educació creuen que reobrir en aquestes condicions suposaria anar en contra de la seva voluntat d'obrir l'escola «per omplir-la de jocs, riures, abraçades, corredisses i aprenentatges». «Amb les instruccions donades pel Departament el que faríem seria tot el contrari: fomentar la por al contagi i la frustració», asseguren.

«Això està molt lluny de ser una escola»

El claustre considera que el que es proposa des del Govern és «obrir un edifici amb uns adults que guardin i custodiïn uns infants» i afegeixen que «això està molt lluny de ser una escola». «Si no podem compartir joguines, curar un genoll pelat, veure la cara del mestre, agafar-nos la mà o abraçar-nos si plorem...com podem acompanyar emocionalment als infants que fa dos mesos que no veiem?», es pregunten.

Asseguren ser conscients que quan reobrin l'escola no serà tal i com la van deixar i que caldrà fer canvis però afegeixen que calen mesures «coherents» i proporcionar els mitjans necessaris per garantir la seguretat de tots. El claustre explica que la decisió arriba després de celebrar un consell escolar i compta amb el suport de tots els representants dels diferents sectors de la comunitat educativa, inclòs l'Ajuntament del municipi. Aquesta decisió també l'han comunicat a la inspecció educativa.

Creuen que les decisions «no responen a finalitats educatives»

«Volem obrir l'escola i treballem per fer-ho, prenem el compromís de pensar i repensar l'escola que obrirem quan estiguem en la fase de desescalada que garanteixi la seguretat (que esperem que sigui al setembre), però ara creiem que la millor manera d'acompanyar als infants és continuar amb la nostra tasca educativa a distància, protegint-los de les decisions que creiem que no responen a finalitats educatives i que no garanteixen la seguretat de ningú», finalitzen la missiva a les famílies.