Mor amb 58 anys el prestigiós periodista Carlos del Amo

La seva pèrdua ha commocionat els companys de professió

Carlos del Amo, sotsdirector de l'Agència Efe
El periodista ha mort amb 58 anys, víctima d'un càncer | Twitter

El periodista Carlos del Amo, sotsdirector de Nacional de l'Agència Efe i tot un referent en el món del periodisme musical de la dècada dels 90, ha mort a Madrid amb 58 anys a conseqüència d'un càncer.

La seva pèrdua ha commocionat el món del periodisme, ja que del Amo ha estat un dels professionals més prestigiosos del país. Carles del Amo, llicenciat en Periodisme per la Universitat Complutense de Madrid, exercia el càrrec de sotsdirector del departament Nacional d'Efe des de 2012 i és l'autor de 'La fuerza del destino', biografia autoritzada del grup Mecano.

El 1987 va aterrar com a redactor a 'EFE', on ha vist créixer la seva carrera. Però Del Amo començava el seu camí professional al mític Teletext, posant en marxa el 1997 la secció d'Espectacles i donant un gran impuls a la informació musical, amb especial dedicació al pop i el rock.

La música com la seva gran passió

El periodista tristament mort és una referència en el periodisme musical. Elton John, José Mercé, Phil Collins, Joan Manuel Serrat, Peter Gabriel, Iron Maiden, Madonna, Bryan Adams, Pedro Almodóvar, Alejandro Amenábar, Andrew Lloid Weber o Penélope Cruz han estat alguns dels artistes que ha entrevistat, tots artistes de primer nivell.

Del Amo va assumir diferents càrrecs al departament d'Oci, Cultura i Espectacles d'Efe fins que el 2012 va fer el salt a Nacional com a sotsdirector, tasca que ha exercit fins a la seva mort sense descuidar ni abandonat mai, tot i haver estat lluitant contra el càncer de manera ininterrompuda durant més de sis anys.

Malauradament, el càncer ha pogut amb ell, però Carles del Amo ha deixat empremta en el món del periodisme sent un dels referents a seguir per a molts els joves, als qui formava amb força, esperit crític i un toc d'humor, i que, com ell, començaran sent redactors, convertint-se potser algun dia en qui era Del Amo: una de les veus més autoritzades del gremi.


Comentaris

envia el comentari