Mans d'un nen dibuixant sobre un paper

Una escola del Baix Llobregat posposa l'inici del curs per una quarantena

Integrants de la direcció i diversos docents del centre estan confinats

Els Serveis Territorials del Baix Llobregat de la Conselleria d'Educació han acceptat la petició d'una escola de Sant Vicenç dels Horts de posposar l'inici del curs acadèmic fins al 17 de setembre perquè els integrants de la direcció i diversos docents estan en confinament, segons han informat fonts del departament.

L'origen és el positiu d'una treballadora de l'escola Joan Juncadella, que aquesta setmana es va incorporar al centre sense símptomes, i que havia participat en un dels cribratges massius organitzats al seu municipi i no li van confirmar el resultat fins dijous, ha informat aquest divendres Ser Catalunya.

La direcció del centre havia demanat al departament un retard en l'inici de les classes, previst el 14, a causa de la quarantena de l'equip directiu i diversos docents, la proposta dels quals els Serveis Territorials han acceptat.

Torra reclama a Sánchez la prestació retribuïda als pares de nens en quarantena

Aquest mateix divendres, Pedro Sánchez ha demanat a les CCAA que no adoptin decisions com un tancament generalitzat d’escoles al marge del criteri de Sanitat. També ha avançat tres noves onades de l’estudi de seroprevalença i ha comunicat que vol acordar els termes de la campanya de vacunació que espera poder activar al llindar del cap d’any.

La reunió amb els presidents autonòmics ha conclòs sense unanimitat perquè el president de la Generalitat, Quim Torra, no ha signat la declaració pel fet que no incorpora la prestació retribuïda als pares de nens en quarantena. 

D'altra banda, la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Escoles Lliures de Catalunya (Fapel) ha alertat que la dotació de recursos materials i humans, especialment a l'escola concertada, «no serà suficient», sobretot als centres que hagin de prendre mesures organitzatives extraordinàries.

En una reunió amb el director general d'Atenció a la Família i Comunitat, Juan José Falcó, han exigit una «informació fluida i veraç» sobre l'inici de curs i es reuniran setmanalment per seguir-ne l'evolució. Han reclamat al Departament les mesures oportunes per «garantir» que els seus fills no es contagiïn.