Un total de 7 escoles de Barcelona ja tenen positius de coronavirus

Segons el Consorci d’Educació de Barcelona no s'està en «perill» però asseguren: «Enguany els centres educatius s'hauran d'acostumar a conviure amb el virus»

Mans d'un nen dibuixant sobre un paper
Les escoles de Barcelona ja tenen diversos positius de coronavirus. | PIXABAY

Contratemps important a les escoles de Barcelona. El Consorci d’Educació de Barcelona ha reconegut aquest dimecres que ja hi ha 7 centres on s’ha detectat algun cas positiu de Covid-19. En roda de premsa, el president de l'entitat ha assegurat que no s'està en «perill» però ha explicat també que «enguany els centres educatius s'hauran d'acostumar a conviure amb el virus». 

A part, el 40% dels centres educatius a Barcelona ha demanat fer servir espais exteriors i equipaments municipals per tenir més espai per fer la seva activitat aquest curs 2020-2021. Segons ha explicat el Consorci, fins a aquest dimecres s'han rebut 129 peticions d'ús d'espai a l'aire lliure i 32 en equipaments municipals.

D'aquestes, se n'han resolt favorablement una cinquantena i es treballa per fer el mateix amb la resta. Alguns exemples d'espais confirmats són l'ús de la Plaça de la Mercè per part de l'Escola Drassanes o l'Espai Jove Casa Sagnier i els Jardins d'Enric Sagnier per part de l'Institut Montserrat. La majoria de les sol·licituds són per fer-hi activitats complementàries, com pot ser el pati.

Un inici en quadre

«De moment el que sabem és que bàsicament no són per a activitats lectives», ha matisat el tinent d’alcaldia de d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona i vicepresident del Consorci, Joan Subirats. Per ara s'ha confirmat la disposició dels espais a 50 dels prop de 160 centres que han fet demandes específiques. "S'està treballant perquè avui mateix o demà tinguem els 160 centres ja concretats", ha dit.


Comentaris

envia el comentari