Onada d'escoles bressol catalanes que es neguen a reobrir aquest dilluns

Defensen que han pres la decisió «pensant en el benestar de les famílies»

Nens jugant a una escola bressol
Defensen que han pres la decisió «pensant en el benestar de les famílies» | Catalunya Diari

Rubí, Mollet, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac i Ripollet no reobriran les escoles bressol municipals el proper dilluns, quan està previst que l'Àrea Metropolitana passi a la fase 2 de desescalada. Veuen molt difícil poder garantir les condicions que ha fet públiques Educació i, per tant, assegurar «la seguretat sanitària dels infants, les famílies i els docents».

A banda, adverteixen que «no hi ha manera de continuar amb el model educatiu establert i els criteris pedagògics que el fonamenten». També alerten que l'horari en què aquests equipaments reprendrien l'activitat, de nou del matí a una del migdia i sense menjador, «fa complicada la conciliació familiar». Defensen que prenen la decisió «pensant en el benestar de les famílies». 

El retorn dels petits no és «adient»

El regidor d'Educació de Mollet del Vallès, Raúl Broto, considera que els actuals criteris de reobertura que ha plantejat el Govern «no ofereixen la garantia de poder protegir i salvaguardar la seguretat», dels alumnes, els pares i els docents que treballen en aquestes escoles.

  

  

Educaciómascareta jugar o interactuar

  

  

ràtio d'alumnes per aulaCovid-19

L'obertura, «sota responsabilitat municipal»

L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès també s'ha expressat en aquesta línia i ha anunciat que no obrirà les seves quatre escoles bressol municipals fins al mes de setembre, «si no es dóna un canvi de criteri per part d'Educació».

  

  

Generalitat fase 2sota responsabilitat municipal

  

Per la seva banda, l'Ajuntament de Rubí ha anunciat que les tres escoles bressol municipals que hi ha a la població tampoc reprendran l'activitat dilluns de la setmana que ve. També veu impossible complir amb els requisits de la Generalitat i mantenir el projecte actual. Així mateix, remarca que l'horari d'obertura plantejat, de nou a una del migdia i sense servei de menjador, és «poc útil» per a les famílies.

  

  

Mollet àpats amb les condicions sanitàries i de seguretat adients

Preparen la reobertura pel setembre

L'Ajuntament de Ripollet ha anunciat que les dues escoles bressol municipals del municipi no obriran fins al setembre. El consistori ha explicat que la decisió s'ha pres després d'estudiar les instruccions del Departament d'Educació i considerar que «no es poden garantir les mesures de seguretat establertes» ni «garantir la continuïtat dels criteris pedagògics que fonamenten la pràctica diària a les escoles». 

  

  

Ajuntament de Ripolletpla de reobertura

  

  

Montcada i Reixacescoles bressol municipals

Comentaris

envia el comentari