Què passarà si hi ha positius a les escoles? El Govern ja té protocol

Si un alumne dona positiu, es posarà en quarantena a tot el grup i s'haurà de seguir un protocol

Renglera de bates al penjador d'una escola i cadires sobre les taules
Salut aprova noves mesures per controlar possibles brots de Covid-19 a les escoles | ACN

La tornada a les aules el pròxim mes de setembre és una de les qüestions que més preocupa a hores d'ara als pares, alumnes, docents i al mateix Govern. L'objectiu és que els infants puguin tornar a les classes presencials de la manera més segura possible, i ja han avançat que s'implementaran mesures d'higiene i desinfecció, s'augmentarà la distància entre les taules i es reduirà el nombre d'alumnes per cada classe. 

La Plataforma Estatal d'Infermeria Escolar va reclamar a finals del mes de juliol que els centres educatius comptessin amb una infermera per evitar la propagació de la Covid-19 i els riscos per a la salut i seguretat dels infants i joves, així com de la resta de la comunitat educativa. La plataforma remarcava que «sempre» hi ha hagut la necessitat d'aquesta figura als centres, però que en la situació actual és «molt major». Ara, el Departament de Salut de la Generalitat ha anunciat noves mesures respecte a aquest tema. 

Professionals sanitaris assignats a cada centre educatiu

A partir d'aquest setembre, totes les escoles catalanes tindran assignades un infermer del Centre d'Atenció Primària (CAP) de referència de la zona per controlar els possibles casos de coronavirus que puguin sorgir, segons ha informat 'TV3'. El professional no estarà físicament al centre, sinó que actuarà des del CAP. Cal remarcar que aquesta figura no és nova, però ara «inclourà tasques específiques» enfocades en la Covid. 

Si un alumne no es troba bé, l'escola es posarà en contacte amb el professional de referència i aquest decidirà si cal derivar-lo al CAP. Allà, el metge valorarà si és sospitós de Covid-19 i si és necessari fer-li una prova PCR. El grup estable de companys només s'aïllaran si surt positiu, per la qual cosa s'avisarà a la unitat epidemiològica. 

Serà llavors quan entrarà una altra figura cabdal a l'escola, el gestor Covid, que haurà d'accelerar el rastreig dels altres contactes. El metge determinarà a quins contactes estrets caldrà fer una prova PCR. Encara que aquests donin negatiu en un primer moment, hauran de passar una quarantena de 14 dies. 


Comentaris
Toni A.
D'on treieun la informació? Classes amb menys nens? Això voldria dir més professors (5000 per a tot Catalunya toca a 0,5 de centre) i també més locals. On són els locals nous? Voleu dir que no hauriau de preguntar a més gent?

envia el comentari