Escoles catalanes reobren aquest dimarts per atendre la preinscripció presencial amb cita prèvia

Aquest procés està destinat a aquelles famílies que no han fet la sol·licitud per via telemàtica

Una de les aules de l'escola Marta Mata de Girona, buida el 21 d'abril del 2020
Les escoles catalanes reobren portes aquet dimarts per atendre sol·licituds presencials de preinscripció. | ACN

Escoles i instituts catalans reobren aquest dimarts per a la presentació presencial de les sol·licituds de preinscripció escolar d'Infantil, Primària i ESO. Aquest servei, amb cita prèvia i mesures de protecció sanitària, està destinat a aquelles famílies que no han fet la sol·licitud per via telemàtica. El procés de preinscripció telemàtica, que com la presencial finalitza el divendres, superava les 94.000 sol·licituds aquest dilluns, segons han informat la Conselleria d'Educació.

De cara a la presentació presencial, Educació ha establert que hi hagi el menor nombre de persones possibles fent les gestions – preferiblement una – en el centre que han triat com a primera opció, alhora que recomana portar mascareta i guants, estant, a més, prohibida la presència de persones de grups d'especial vulnerabilitat. La cita prèvia ha estat accessible des de la web de cadascun dels centres i des de la Conselleria d'Educació durant les 24 hores del dia, i cada centre ha determinat el seu horari d'atenció al públic, segons les necessitats.

Sense jornades de portes obertes ni visites als centres

Es tracta d'una preinscripció atípica, en la qual, a causa del tancament de centres per la pandèmia del nou coronavirus, aquests no han pogut realitzar jornades de portes obertes i durant la seva obertura per als tràmits administratius no es podran realitzar visites. Per això, els centres han d'incloure informació en el seu web amb detall de les característiques del centre i el seu projecte educatiu.

El departament també ha establert la neteja diària dels espais, la ventilació periòdica de les instal·lacions de mampares de protecció per als treballadors i l'ús de mascaretes quirúrgiques, de pantalles protectores facials i guants per al personal que atengui el públic, així com gel hidroalcohòlic.

La Conselleria d'Educació ha repartit, als 2.351 centres públics catalans, material de protecció, consistent en 2.955 mampares, 2.955 pantalles protectores facials, 292.000 màscares, 504.000 guants i 10.000 litres de gel hidroalcohòlic, alhora que també pagarà el material de protecció sanitària als centres concertats.


Comentaris

envia el comentari