Una de les aules de l'escola Marta Mata de Girona, buida el 21 d'abril del 2020

Les escoles concertades no rebran material de protecció del Govern de cara a la preinscripció presencial

El sector ha criticat amb duresa la decisió del Departament d'Educació

El Departament d'Educació ha exclòs els centres educatius concertats del repartiment de material de protecció sanitària i de desinfecció de cara al procés de preinscripció escolar, que començarà el pròxim 13 de maig i que se celebrarà de manera presencial del 19 al 22 de maig per als alumnes de primer i segon cicle d'educació infantil, primària i ESO.

Així, cada escola concertada haurà de fer front a la despesa que suposen les mesures sanitàries i de protecció que s'han indicat per part d'Educació. Entre les mesures previstes per evitar la propagació de la pandèmia de coronavirus, s'inclou la desinfecció diària de les instal·lacions i la neteja de superfícies i la ventilació d'espais diverses vegades al dia.  Així mateix, el personal encarregat d'atendre directament a les famílies disposaran de gels desinfectants, mampara de seguretat i hauran d'anar equipats amb mascareta i guants.

L'escola concertada catalana, crítica amb la decisió del govern

Les patronals i les famílies de l'escola concertada catalana s'han mostrat «sorpreses i indignades» en quedar excloses del repartiment de material de protecció sanitari als centres per al procés de preinscripció escolar que s'iniciarà els pròxims dies. «L'exclusió demostra una vegada més que, aparentment, no totes les escoles formen part del Servei d'Educació de Catalunya», han informat aquest dijous en un comunicat després de conèixer els plans del Departament d'Educació de la Generalitat.

Des del sector de l'escola concertada han lamentat que els seus centres no tinguin la mateixa disponibilitat de material ni els mitjans econòmics per fer front a la compra de material sanitari. «Pensem que és socialment necessari que aquesta cobertura també pugui aplicar-se als nostres docents i alumnes, així com al personal d'administració i serveis», han dit.