Catalunya registra 789 grups escolars confinats i quatre centres tancats

Es tracta de 95 confinaments de grup i un tancament més que dijous

Imatge d'una nena petita aguantant una mascareta
Catalunya registra 789 grups escolars confinats i quatre centres tancats | Catalunya Diari

Les escoles catalanes han registrat fins aquest divendres 789 grups confinats i quatre centres tancats a causa dels brots —tres a Barcelona i un a Lleida—, segons ha informat la Conselleria d'Educació en una actualització de les dades.

En concret, es tracta de 95 confinaments de grup i un tancament més que dijous: es mantenen confinades íntegrament les escoles bressol Petit Montessori i la municipal de Gràcia (Barcelona), i la Bambarol d'Almenar (Lleida), a les quals se suma la Llar d'Infants La Florida de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona).

16.408 persones en quarantena

En total, 16.408 persones que pertanyen a la comunitat educativa estan en quarantena: 15.114 alumnes, 1.127 docents i personal intern, i 167 treballadors externs. Quant als positius, se n'han registrat 1.504, dels quals 1.314 són alumnes, 181 docents i personal intern, i 9 entre el personal extern.

Les escoles bressol confinades suposen un 0,08% del total de centres educatius que monitoritza la Conselleria d'Educació —5.136 en total— i la seva informació prové de les dades que cada centre introdueix en l'aplicació 'Traçacovid' de la Generalitat.

Convoquen una vaga de professors

CGT Ensenyament i el Sindicat Professors de Secundària (ASPEPC SPS) convoquen vaga el 9 i el 15 d'octubre. Els sindicats criden tot el personal de l'ensenyament públic a sumar-s'hi —també les llars infantils municipals— i amenacen de convocar-ne més si no es resolen les seves peticions. 

Acusen el departament d'Educació de «manca de planificació» i d'utilitzar un llenguatge «fals», com ara creació de grups «estables». Entre altres, demanen la reducció de ràtios fins a 10-15 alumnes a primària i un màxim de 20 a secundària, incrementar plantilles, dotar les escoles de personal sanitari, proveir del material de protecció necessari (com mascaretes FFFP2 i gel) i substituir el personal vulnerable.

 

El risc de rebrot baixa uns dos punts a Catalunya

El risc de rebrot ha baixat una mica menys de dos punts a Catalunya respecte a les dades de dijous i se situa en 204,81. La velocitat de contagi (Rt) es manté igual, en l'1,21. En les últimes 24 hores s'han declarat 1.106 nous casos confirmats per PCR de covid-19, elevant la xifra total als 134.346.

La xifra de casos amb totes les proves és de 158.832 (1.179 més en les últimes hores). Des de l'inici de la pandèmia han mort 13.284 persones per coronavirus a Catalunya, una més que en el darrer balanç. Els ingressats als hospitals pugen en una persona i ara són 772, dels quals 137 estan a l'UCI, tres menys que fa 24 hores.


Comentaris

envia el comentari