Imatge dels peus d'un nen que juga en un terreny de sorra en un parc

Escridassen un pare per sortir al carrer amb el seu fill autista

El Ministeri de Sanitat va donar permís als nens amb TEA i altres trastorns per sortir al carrer amb un pare o tutor

El periodista Rafael Sarmiento ha estat víctima de crits i reclams cada vegada que ha sortit al carrer amb el seu fill autista en ple estat d'alarma pel coronavirus. El seu fill petit, Iñaki, pateix un Trastorn Específic del Llenguatge, i Sarmiento ha explicat a través de les seves xarxes socials que és necessari que el nen surti al carrer periòdicament per estimular-lo.

Instrucció dictada pel Ministeri de Sanitat

El passat dia 19 de març el Ministeri de Sanitat va dictar una instrucció per tal que els nens amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) i altres trastorns poguessin sortir a passejar amb un dels seus pares o tutor legal. 

Sarmiento explicava que «jo porto una immensa samarreta on hi diu AUTISME, la vaig haver de fer jo. Vaig pintar llaços blaus i vaig dibuixar el símbol del puzle o trencaclosques».

«La gent no ho sap perquè estan amb les seves coses i no presten atenció quan es tracta d'empatitzar o informar-se d'alguna cosa que no els incumbeix, però si es tracta de reclamar o increpar, llavors participen», manifestava el periodista a Twitter. 

Falta d'empatia per part dels ciutadans

Sarmiento explicava que fins i tot la Policia Nacional va aturar-lo pel carrer, però «quan se'n van adonar de la meva samarreta els dos oficials es van disculpar».

El periodista manifestava que «la ignorància i la falta d'empatia són tan greus com la intolerància i les ganes que té la gent de posar-se amb una persona que porta un nen de 4 anys». «Si estic violant alguna cosa, la policia se'n farà càrrec i em multarà. No és el seu problema. Ells no són cap autoritat ni tenen dret a increpar a ningú. No tenen per què posar-se amb la gent. Menys si està ple de símbols. Primer observin», afegia.