Una dona passejant el gos a Madrid durant el confinament pel coronavirus el 15 de març de 2020

El govern permet ara sortir de casa a les persones amb autisme

És l'últim canvi en les restriccions de mobilitat contra el coronavirus

Canvis en les restriccions de mobilitat per lluitar contra el coronavirus a Espanya. El govern de Pedro Sánchez, que declarava l'Estat d'Alarma el passat 14 de març per la crisi sanitària, permet ara sortir de casa a les persones alteracions de conducta com l'autisme. Així ho ha publicat en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). 

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha confirmat aquesta nova instrucció en roda de premsa, concretant que només s'ha d'aplicar en cas que l'estat de la persona en qüestió sigui problemàtic per la situació de confinament. En aquests casos, la persona podrà sortir de casa i desplaçar-se les vegades que siguin necessàries, sempre però, evidentment, respectant les mesures de seguretat per evitar el contagi del covid-19.

Contra l'ansietat i altres conseqüències del confinament

La Confederació Autisme Espanya va realitzar una sol·licitud al respecte dirigida al govern aquesta setmana, demanant que es permetés de manera excepcional a les persones amb autisme sortir al carrer, assenyalant que canvis tan radicals en la seva vida diària podien tenir greus conseqüències per a la seva salut i la dels seus familiars.

Alts nivells d'ansietat, l'estrès, les conductes desafiants o la pèrdua d'autoregulació són alguns dels problemes que poden derivar del confinament, que poden portar fins i tot una persona a posar en risc la integritat física, especialment en casos en què l'afectat viu sol o es relaciona amb poca gent en la seva vida diària.