L'escultora Marta Pruna va inaugurar el passat dijous la seva obra 'Deriva amor-fa' que està ubicada al marge d'entrada al Camí Ral de la Bisbal del Penedès, dins la finca de Mas Llasgostera. L'acte va formar part del setè Congrés d'Art, paisatge vitivinícola i enoturisme, que va tenir lloc a Mas Llagostera, amb una visita a l'allotjament rural, un tast de vins i caves, a càrrec de Gerard Jané del Celler Jané Ventura, i la inauguració de l'obra, en la qual destaquen les cares esculpides per l'artista catalana.
Segons Pruna, el nom que rep l'escultura té la següent explicació: «'DERIVA' perquè ens movem en una fusta al mig del mar i no tot es pot controlar, i 'AMOR-FA' perquè les formes són canviants, vibrem i només amb amor es pot fer la vida». L'obra té una extensió de quinze metres i està treballada sobre pedra seca. Al mig de l’obra hi destaca un mirall que, segons l'autora, «és un engany, perquè en realitat no ens hi podem veure, al mirall, per veure’ns, hem de tancar els ulls i sentir-nos com al camí dels set sentits».
Torna el Liceu a la Fresca a la Bisbal
L'activitat cultural a la Bisbal del Penedès també contempla la projecció de l'òpera 'Tosca' de Puccini que es farà aquest divendres 28 de juny, a les 22.00 hores, a la plaça de Pau Casals. Es tracta d'una nova entrega de la iniciativa Liceu a la Fresca que impulsa el Gran Teatre del Liceu. L'òpera, que té una durada de 160 minuts, es projectarà en pantalla i gran i l'accés és gratuït per a tothom.
'Tosca' és una òpera en tres actes, escrita per Giacomo Puccini amb llibret de Luigi Illica i Giuseppe Giacosa i estrenada per primera vegada el 14 de gener del 1900, al Teatro Costanzi de Roma. Dos anys més tard, el 1902, arribaria la seva estrena al Liceu, on s’ha representat més de 150 vegades, indret on aquest mes es presentarà de nou amb un muntatge de la mà de Paco Azorín, escrupolosament fidel a l’original i amb un repartiment brillant.