Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la recent intervenció de la jove activista Greta Thunberg a l'ONU contra el canvi climàtic

Espanya podria acollir la cimera del clima de l’ONU cancel·lada a Xile per les protestes

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha ofert aquesta via al seu homòleg xilè, Sebastián Piñera. El certamen està previs entre el 2 i 13 de desembre

Imatge de la recent intervenció de la jove activista Greta Thunberg a l'ONU contra el canvi climàtic
Imatge de la recent intervenció de la jove activista Greta Thunberg a l'ONU contra el canvi climàtic | Arxiu

El president del govern central, Pedro Sánchez, ha ofert al seu homòleg xilè, Sebastián Piñera, que Espanya aculli la cimera del clima de l’ONU prevista entres els dies 2 i 13 de desembre a Xile davant de la greu situació de protestes que viu el país sud-americà que ha obligat a cancel·lar-la. Concretament, Sánchez ha ofert Madrid com a punt de celebració de la Conferència sobre el Canvi Climàtic de les Nacions Unides (COP25) i ambdues institucions confien que aquesta sigui la solució definitiva per garantir la celebració de l’esdeveniment amb tota seguretat. 

Aquest dimecres passar, Piñera va anunciar que el govern xilè renunciava a acollir la cimera, també el Fòrum de Cooperació Econòmica Àsia-Pacífic (APEC),  a causa dels greus problemes interns que viu el país amb protestes massives i sovint violentes al carrer. Una decisió que, segons el mateix president, ha estat «dolorosa», però que és prioritari atendre les «legítimes demandes» dels ciutadans.

Va ser just després d’aquest anunci que ahir dimecres Piñera va mantenir una conversa telefònica amb Sánchez, amb qui es va acordar aquesta oferta d’Espanya. Una proposta que és en mans en aquests moments de l’ONU i de la COP25 perquè s’acabi decidint si es fa el canvi.

Diversos països candidats

Segons explica en un comunicat la secretaria executiva de l’ONU Canvi Climàtic, Patricia Espinosa, l’organització internacional està explorant diverses alternatives per garantir la celebració de la cimera, mentre que la ministra de Medi Ambient de Xile, Carolina Schmidt, afirma que diversos països s’han ofert a acollir el certamen, però la decisió final dependrà de l’ONU.

També et pot interessar...