Espanya registra la xifra més baixa de morts per coronavirus des de l'estat d'alarma: 59 víctimes

Pel que fa als contagis, han donat positiu en Covid-19 285 persones

Fernando Simón en una compareixença per informar del coronavirus el maig de 2020
Des d'aquest dilluns Sanitat comunica el nombre de morts i contagiats per coronavirus a la tarda | Catalunya Diari

Un total de 59 persones han perdut la vida per culpa de la Covid-19 en les darreres 25 hores, segons ha avançat el ministeri de Sanitataquest dilluns. Es tracta de la xifra més baixa des que es va decretar l'estat d'alarma, i que se suma a la tendència general a la baixa.

Catalunya, la més afectada en contagiats

Pel que fa als infectats, de diumenge a dilluns se n’han notificat 285 de nous, 136 menys que fa un dia (421). Catalunya n’acumula 85, seguida de Castella i Lleó, amb 42, i de Castella-la Manxa i Madrid, amb 30 cadascuna.

També hi ha hagut 172 noves hospitalitzacions, 155 menys que diumenge (327) i 15 ingressos en UCI, 13 menys que ahir i la majoria (10) s’han produït a Madrid. En total, des que va començar la pandèmia hi ha hagut 27.709 defuncions per la covid-19 i 231.606 positius testats.

Nova manera de comptabilitzar i notificar els casos

Tal com va anunciar Fernando Simón a una roda de premsa, des d’aquest dilluns el ministeri de Sanitat comunicarà les dades sobre l’evolució del virus a les tardes. D’aquesta manera, durant els matins les comunitats autònomes hauran de fer arribar tota la informació del dia anterior.

Fins ara, les comunitats comptabilitzaven les xifres de morts, contagis i altes hospitalàries fins a les 21 h. D’aquesta nova manera, podran comunicar les dades d’un dia sencer i actualitzar-les entre les deu i les onze de la nit.

❗Notícia en ampliació. La redacció de Catalunya Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.com, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.


Comentaris

envia el comentari