Imatge de l'avió desaparegut a la península de Kamchatka

Ensurt a Espanya: Tanquen durant 15 minuts l'espai aeri per una aeronau no identificada

Un avió no identificat causa que Espanya tanqui el seu espai aeri durant 15 minuts

Espanya tanca el seu espai aeri durant 15 minuts després d'un gran ensurt. I és que el gran causant d'aquesta situació ha estat un avió sense identificar.

Des que es van produir els atemptats de l'11 de setembre, fa gairebé 20 anys, els controladors aeris es mostren més cautelosos que mai. Davant de qualsevol possible indici de perill s'activen totes les alarmes que paralitza el trànsit aeri d'un país.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Espanya en alerta per un avió no identificat

El dia 10 d'agost al voltant de les 11 del matí van saltar les alarmes dels llocs de control aeri d'Espanya. Un avió sense identificar solcava els cels balears a escassa velocitat provocant una situació d'angoixa.

Davant d'aquesta situació, els encarregats de controlar el trànsit d'avions van decidir tancar l'espai aeri fins que es resolgués la situació. A més de suspendre el trànsit a l'aeroport de Son Sant Joan de Palma durant 15 llargs minuts.

Ensurt a Espanya, es tanca l'espai aeri

Els fets van tenir el seu origen quan un avió sense identificar va entrar al radar dels controladors pel nord-oest de Mallorca. Sense dubtar ni un segon, aquests van activar els protocols d'actuació per a aquesta mena de situacions.

Es va autoritzar la sortida d'un caça militar procedent de la base de l'Exèrcit de l'Aire de Saragossa. Aquest es va dirigir a l'espai aeri de les illes amb la finalitat de trobar i registrar al vehicle aeri i la seva procedència.

El caça va ser enviat també per identificar les característiques d'aquest i comprovar si en el seu interior hi havia viatgers. Això és de vital importància per determinar la forma d'actuar en cas que no es produeixi comunicació entre l'avió i el control.

Finalment, tot ha quedat en un ensurt, ja que l'aeronau va ser identificada i l'alarma en control va desaparèixer. El vehicle militar va tornar a la seva base una vegada que aquest va abandonar l'àrea aèria d'Espanya.

La ràpida actuació amb el personal de l'aeroport posa en evidència la professionalitat i la seguretat que mostren a l'hora de gestionar aquestes situacions. A més, aquesta operació estava sent seguida amb molta atenció pel Centre d'Operacions Aèries Combinades de Torrejón de Ardoz.

Un altre incident aeri que afecta Espanya

Fa poc, les alarmes van saltar per un fet similar que va involucrar a Pedro Sánchez durant la seva visita a la base de l'OTAN. Un avió sense identificar estava sobrevolant el camp aeri d'aquesta.

Durant el discurs que estava oferint el mandatari lituà, Gitanes Nauseda, va saltar l'alarma 'alfa scramble'. Aquesta és l'encarregada d'avisar als presents d'un possible perill aeri. Davant d'aquest panorama es van interrompre tots els actes que se celebraven a la base de Šiauliai.

El principal motiu pel qual es va interrompre l'agenda va ser perquè els avions, Eurofighter, poguessin enlairar-se. La finalitat d'aquesta actuació era identificar l'avió i detectar possibles perills.

Després d'unes hores es van conèixer totes les dades que envoltaven al fet. L'avió sense identificar era d'origen rus i de caràcter militar. Hi havia enlairat de la base aèria de Kaliningrad sense informar del seu pla de vol ni de tipologia.

Aquestes situacions són més habituals del que pensem. De vegades es deu a problemes de comunicació entre el vehicle i control, o per problemes informàtics que impedeixen el perfecte desenvolupament de l'activitat.

Això demostra que els cels del món, i en particular d'Espanya, estan protegits i en alerta davant de qualsevol perill. Podem estar tranquils que davant de qualsevol risc que puguem patir tenim uns professionals que vetllaran per salvaguardar la nació.