ricky rubio

Espanya guanya a Austràlia (95-88) i es classifica per la final del Mundial de Bàsquet

L'equip entrenat per Sergio Scariolo provarà de sumar el seu segon títol diumenge davant França o Argentina

rickky rubio
El català Ricky Rubio defensant el també NBA, Patty Mills | FIBA

Amb molt d'esforç i patiment, però, la selecció espanyola de Bàsquet ha aconseguit la classificació per la final del Mundial de Bàsquet, després de guanyar a Austràlia per 95-88. L'equip entrenat per Sergio Scariolo ha necessitat dues pròrrogues i espera ara a França o Argentina per disputar-se el títol.

Ha estat un partit ple de tensió on Espanya no ha tingut el seu millor dia en atac, tot i l'alt marcador, i on ha hagut de remuntar per dur-lo als dos temps extra i acabar enduent-se la victòria en el minut 50.

Després d'uns primers minuts de tanteig entre les dues seleccions, Austràlia ha començat a dominar el ritme del partit, sent molt superior en el rebot i aprofitant l'efectivitat del seu jugador estrella, Patty Mills. L'equip oceànic aconseguia el seu màxim avantatge al minut 24, amb 11 punts a favor seu.

MARC GASOL
Marc Gasol ha estat el millor jugador del partit | FIBA

L'actuació estel·lar de Marc Gasol i Ricky Rubio, clau en la victòria

Els espanyols han continuat patint de valent al llarg dels segons 20 minuts, però la fe i la qualitat de dos jugadors catalans els ha permès mantenir-se en la batalla fins al final.  Marc Gasol, amb 33 punts, i Ricky Rubio, amb 19 i 12 assistències,  han liderat l'equip fins a aconseguir l'empat a 71 que els duia a una primera pròrroga en un final d'infart, encara que dues pèrdues de pilota en moments clau del primer podrien haver suposat la derrota.

La igualtat ha continuat durant els primers cinc minuts extra, on per primer cop des del primer quart, Espanya ha pogut posar-se per davant. Això no ha evitat, però, en uns minuts plens de tirs lliures, que els australians forcessin una segona pròrroga amb 80-80. En aquests últims cinc minuts, ha aparegut la figura del jugador menorquí Sergi Llull, que amb dos triples molt importants, ha permès estirar el marcador i confirmar la victòria de la selecció espanyola.