Imatge d'uns turistes arribant a l'Aeroport de Palma de Mallorca

Espanya no té data per reobrir les fronteres amb els 15 països que permet la UE

El govern negociarà quan fer-ho cas per cas

Espanya no té data per reobrir les fronteres amb els 15 països amb qui la Unió Europea recomana aixecar restriccions a partir de l'1 de juliol i negociarà quan fer-ho cas per cas en els pròxims dies. «Ara entrem en un període de diàleg per decidir el moment concret i les condicions de reobertura», afirmen fonts del govern espanyol, que confien aixecar els controls «tan aviat com es pugui».

El cas particular del Marroc

El Marroc està en aquest llistat europeu, però l'executiu de Pedro Sánchez reclama a les autoritats marroquines «reciprocitat» per reobrir fronteres. En aquest sentit, les mateixes fonts recorden que Rabat té prohibides les entrades des d'Espanya fins al 10 de juliol.  «Estem en contacte amb el Marroc per veure en quin moment totes dues parts estem preparades per aixecar restriccions», asseguren.

  

RuandaMarrocAlgèria

El llistat de països on es podrà viatjar

El llistat europeu inclou la Xina, el Japó, el Canadà, Austràlia, Nova Zelanda, el Marroc, Algèria, Tunísia, Montenegro, Geòrgia, Sèrbia, Corea del Sud, Tailàndia, Uruguai i Ruanda.

També permet la reobertura de fronteres amb països fortament vinculats a la  UE, com són Andorra, Mònaco, San Marino i el Vaticà, tot i que Espanya  ja permetia la lliure circulació amb Andorra per la seva proximitat. Ara, amb aquesta recomanació, la resta dels estats de la UE també podran obrir les portes als andorrans.

  

EspanyaUEcontrols fronterers 

  

Des del govern espanyol  expliquen que a partir de dimecres es reforçaran els recursos de personal i equipament als aeroports  que en els pròxims dies o setmanes rebin vols internacionals per poder garantir els controls sanitaris a tots els viatgers que arribin a l'Estat.

Això consistirà bàsicament en controls de temperatura i el registre dels passatgers per poder contactar-los en cas que es detecti un contagi.

  

 viatger infectatprova de Covid-19aïllamentpositiu

  

 govern espanyol  EstatestiuEstats Units