Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Coronavirus 2020

Salut confirma dos positius de coronavirus en una empresa agroalimentària del Bages

Des de l'Ajuntament del municipi estan en contacte amb el departament per si s'ha de prendre alguna mesura
Coronavirus 2020
Salut ha confirmat dos casos de coronavirus a una empresa agroalimentària d'Avinyó | ACN

El Departament de Salut  ha confirmat aquest dimarts que s'han detectat dos casos positius de coronavirusen una empresa agroalimentària d'Avinyó, a la comarca del Bages.

El batlle de la població, Eduald Casals, ha explicat que els casos s'haurien detectat a l'escorxador  i que s'estan fent testos a tots els treballadors. A més, ha explicat que està en contacte amb el Departament de Salut  per actualitzar les dades i, en cas que fos necessari, prendre les mesures adequades.

La notícia arriba poques hores després que Sanitat  notifiqués 99 casos per coronavirus en les últimes 24 hores i només un mort  a tot el país en el últim dia. Tot i aquests nous positius a la província de Barcelona,  a Catalunya  la zona més afectada per la pandèmia continua sent Lleida  a causa del brot de CoVid-19  que va sorgir també en una empresa i que va afectar a gran part dels treballadors.

Brots actius i preocupants a la província de Lleida

El Departament de Salut  ha confirmat set brots actius de coronavirus  a la regió sanitària de Lleida  que sumen, almenys, un centenar de positius. S'han detectat en tres empreses del sector de la fruita del Segrià; en una empresa agroalimentària  de la Segarra; en una residència -que no és de gent gran- de Lleida  i Salut  també està fent seguiment d'un brot comunitari a la capital sel Segrià. Des del departament recorden les mesures a seguir per evitar un contagi  i quins passos seguir si algú sospita que podria haver-se contagiat.

Aquests brots se sumen al de la residència de gent gran Castrillon de Lleida, que en aquest cas «està controlat», segons ha assenyalat la gerent de la regió sanitària, Divina Farreny. D'altra banda, l'Hotel Rambla de Lleida  i la Manreana de Juneda acullen 99 persones en aïllament, més d'una seixantena de les quals han donat positiu per Covid-19.