terrassa fumar

Espanya, sense hotels, bars i restaurants durant molts mesos: El calendari

Yolanda Díaz anuncia que el turisme entrarà en la segona fase de reactivació de l'activitat

L'Executiu ja té a sobre de la taula una reactivació de l'activitat i de l'ocupació en dos temps ben diferenciats, el segon dels quals s'allargaria fins a finals del 2020 i comprendria sectors tan vitals per a l'economia espanyola com el turisme.

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha explicat aquest divendres 17 d'abril que existirien dues fases per a la recuperació econòmica del país: una primera fins a l'estiu, per al teixit productiu, i una segona que s'allargaria fins al nadal de 2020.

Rebutjat el pla d'obrir a l'estiu

Actualment, des del Govern ja no es fa servir l'estiu com a punt de partida per a la tornada a la normalitat de bars, restaurants i hotels, molt colpejats econòmicament pel coronavirus i el confinament, sinó de gairebé un semestre més enllà de la temporada alta.

En tot cas, des del ministeri de Treball apunten que la decisió final sobre la tornada a l'activitat correspon a Sanitat i no al departament que lidera la ministra Díaz.

El Govern estudia mesures d'«amortiment social»

El gran problema amb el qual es troben els sectors com el turisme, així com els de la cultura i l'oci, no és menor. Aquests sectors afronten a «enormes dificultats» que ajornaran la seva represa, de manera que ja s'estudien noves mesures que ajudin a donar-los cert «amortiment social» a aquestes branques. Aerolínies, creuers, restauració, hostaleria o comerços es troben entre les àrees afectades, segons va concretar Yolanda Díaz en una entrevista a l'ens públic.

«El Ministeri de Treball i Economia Social està treballant en dues fases per les mesures dels sectors més afectats: excepcionalitat atenuada, que durarà fins aquest estiu, i normalitat atenuada, que es prolongarà fins a finals d'any», va fer saber el ministeri a última hora de la tarda el divendres.