Primer cap de setmana de primavera amb més calor i sol arreu

Les temperatures tiraran clarament cap amunt i en algunes zones de l’interior i de l’Ebre es poden fregar o assolir els 25º. Diumenge cauran alguns xàfecs de tarda al Pirineu

Aquest primer cap de setmana de primavera farà honor al seu nom i el temps serà plenament primaveral amb temperatures que encara pujaran més i la majoria de màximes superaran els 20º, inclús fregant o assolint els 25º a punts de l’interior. El sol serà el clar protagonista, tot i que hi haurà algunes excepcions com, per exemple, alguns xàfecs de tarda al Pirineu diumenge.

El cel estarà serè amb sol radiant arreu, també divendres, però dissabte arribaran algunes bandes de núvols alts i prims pel nord-est a partir del migdia que s’estendran per tot el territori amb el pas de les hores. Seran inofensius i no impediran una jornada de molta bonança. També creixeran nuvolades de tarda al Pirineu que, a tot estirar, deixaran alguna gotellada molt aïllada.

De cara a diumenge, aquestes nuvolades creixeran amb més ganes, també en altres zones de muntanya, i a la tarda cauran alguns ruixats a la cara sud del Pirineu i Prepirineu, bàsicament al de Lleida, sense descartar-ne algun al de Girona. El sol continuarà dominant arreu en un dia radiant per aprofitar a l’aire lliure.

Mapes de previsió per aquest cap de setmana
Mapes de previsió per aquest cap de setmana | Catalunya Méteo

Temperatures clarament cap amunt

Si ens fixem en les temperatures, pujaran arreu aquest cap de setmana amb un ambient suau o localment càlid.  La majoria de màximes es mouran entre els 19º i 24º en general tant dissabte com diumenge, però a punts de l’interior i de les Terres de l’Ebre es poden assolir els 25º de forma puntual. 

Tindrem molta amplitud tèrmica, és a dir, un gran contrast entre les temperatures del dia i la nit, ja que les màximes, malgrat que pujaran, seguiran sent més aviat fredes amb algunes glaçades al Pirineu i al nord de la Catalunya Central. Només caldrà abrigar-se a primera hora, ja que la resta de la jornada sobraran jaquetes i jerseis a gran part del territori.

L'ambient serà primaveral aquest cap de setmana
L'ambient serà primaveral aquest cap de setmana | Paqui Soldado

 

Les pluges continuen ben lluny

Pel que fa a la propera setmana, la començarem sense canvis amb sol i temperatures suaus al migdia, tot i que a partir de dimarts ja començaran a baixar. Sembla que de cara al cap de setmana podrien arribar alguns canvis que serien més marcats els primers dies d’abril. Ho anirem seguint, però per ara les pluges generals queden ben lluny.