Mapa de previsió per Divendres Sant

Pendents d’un possible temporal de pluja aquesta Setmana Santa

Els mapes del temps no s’acaben de posar d’acord i qualsevol moviment de la borrasca pot fer allunyar l’aigua o situar-la de ple a Catalunya. La nuvolositat serà molt abundant arreu

El temps es presenta molt mogut i, alhora, incert de cara als propers dies. La Setmana Santa arriba en el seu punt àlgid en què gran part de la població té festa, i això coincidirà amb la possible arribada d’un temporal de pluja.  No obstant, els mapes canvien cada dia i dependrà dels petits moviments de la borrasca mediterrània que l’aigua acabi arribant de ple o no a Catalunya. En definitiva, una incertesa típica de la primavera.

Els dies més moguts s’entreveuen Dijous i Divendres Sant, quan les precipitacions podrien arribar a qualsevol punt, les més importants a Ponent i Terres de l’Ebre. La resta de jornades festives quedaria un temps inestable però sense pluges generals i un temps molt primaveral. Això sí, sembla que la nuvolositat serà força abundant arreu els propers dies i el temporal marítim serà destacat a tota la costa catalana a causa del vent fort de llevant i gregal.  

Val a dir que ahir dilluns els mapes indicaven un temporal de llevant de primera categoria a totes les comarques, però avui la pluja queda molt rebaixada, ja que la borrasca afectaria sobretot de les Terres de l’Ebre cap al sud de la costa mediterrània de la península. Passi el que passi, però, no ens salvarem de la inestabilitat i del temporal de mar.

Aquesta incertesa fa pensar que, fins l’últim moment, hi poden haver canvis destacats pel que fa a la previsió meteorològica. Tenint en compte els girs importants que poden fer els mapes del temps al llarg de les properes hores, amb la previsió actualitzada aquest dimarts aquesta és la situació que es presenta per als propers dies:

Dijous Sant arriben els primers ruixats

De cara al Dijous Sant, en què és festiu a diverses poblacions catalanes i a gran part d’Espanya, els núvols seran molt abundants arreu de Catalunya i, sobretot a partir de la tarda, arribaran els primers xàfecs per Ponent i les comarques de Tarragona. En general no seran molt importants, però no es descarta algun ruixat fort o tempesta a les Terres de l’Ebre. A última hora l’aigua arribarà a més comarques. Les temperatures pujaran una mica més.

Mapa de previsió per aquest Dijous Sant
Mapa de previsió per aquest Dijous Sant | Catalunya Méteo

Divendres Sant amb aigua a molts punts que acabà marxant

Pel que fa al Divendres Sant, de matinada i fins el matí els xàfecs poden caure a qualsevol comarca amb pluja més continuada al sud de Tarragona i de Lleida, però amb el pas de les hores el gruix de la borrasca marxaria cap al País Valencià, cosa que faria desaparèixer les precipitacions de Catalunya tot i deixar un dia molt ennuvolat.

Mapa de previsió per Divendres Sant
Mapa de previsió per Divendres Sant | Catalunya Méteo

 

Dissabte de núvols però poca pluja

Dissabte sembla que els núvols seguiran sent molt abundants arreu però de pluja se n’espera ben poca. Caurien xàfecs a la tarda a punts de muntanya, especialment al voltant del Pirineu. L’ambient no serà fred i, fins i tot, podrien pujar les temperatures una mica més, amb moltes màximes rondant els 20º al migdia.

Mapa de previsió per aquest dissabte
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

 

Diumenge de Pasqua els xàfecs guanyen terreny

Pel que fa a Diumenge de Pasqua, sembla que els ruixats del Pirineu arribarien a més punts i durant tot el dia poden haver-hi precipitacions a diferents punts de muntanya de Catalunya, comarques de Girona i nord de les de Barcelona. La majoria serien febles però alguna tempesta pot ser més intensa de forma local.

Mapa de previsió pel Diumenge de Pasqua
Mapa de previsió pel Diumenge de Pasqua | Catalunya Méteo

 

El temps no fa net el dilluns de mona

De cara al Dilluns de Pasqua, dia de la mona a Catalunya, sembla que tindrem una situació molt primaveral i semblant a la del diumenge amb un cel variable, xàfecs dispersos sobretot al nord i punts de muntanya i temperatures poc fredes. Sol i núvols combinant-se.

Mapa de previsió pel Dilluns de Pasqua
Mapa de previsió pel Dilluns de Pasqua | Catalunya Méteo

 

Pluges a la resta de l’estat i temps tranquil a Europa

La borrasca que arribarà de l’atlàntic i que es recargolarà al Mediterrani farà que entre dimecres i dijous les pluges arribin a gran part d’Espanya. De fet, dijous serà un dia plujós a la majoria de comunitats autònomes. A partir de Divendres Sant i la resta del cap de setmana, la pluja es concentrarà sobretot a la meitat sud del Mediterrani i Balears, tot i que cauran xàfecs més dispersos a molts punts del centre i sud.

La inestabilitat al sud d’Europa fa que al centre del continent el temps sigui molt més tranquil gràcies a la presència de l’anticicló. Això fa preveure que, qui tingui viatges previstos a la resta del continent, es trobarà força bon temps, tot i que poden caure alguns ruixats febles a França i a l’est d’Europa. Els xàfecs i tempestes de tarda seran freqüents a punts de muntanya, sobretot al voltant dels Alps.