Pla detall d'una pilota a les mans d'una nena participant al casal d'estiu de la Fundació Pere Tarrés

Thiago, el nen que ha superat les seqüeles d’un infart cerebral gràcies al futbol

Els metges no li van donar moltes esperances de vida, però finalment, amb l’ajuda de la Barça Academy, el petit ha pogut superar totes les limitacions que patia

Preciosa història la que ens arriba des de Barcelona, on un nen que va patir un infart cerebral isquèmic tan sols quatre dies després de néixer, ha pogut superar amb èxit tots els pronòstics mèdics i ara gaudeix d’una vida normal. Seguidor acèrrim del Barça, la família de Thiago Torres no només celebra que el seu petit hagi aconseguit imposar-se a totes les limitacions que patia, sinó també que el seu fill pugui veure complert el seu somni i formi part de la 'Barça Escola de Perfeccionament de Terres de l’Ebre'. Recull el cas el diari ‘Marca’.

El petit va patir un infart cerebral isquèmic

Thiago Torres és un clar exemple de superació, i tot gràcies al món de l’esport. El petit va patir, tan sols quatre dies després de néixer, un infart cerebral isquèmic, motiu pel qual els metges no li donaven moltes esperances de vida. No només això, sinó que van afirmar que, si el nen sobrevivia, li quedarien seqüeles importants que afectarien seriosament la seva capacitat de caminar.

Afortunadament, el FC Barcelona es va creuar en el seu camí, i això s’ha configurat com un autèntic miracle: «Al començament, a vegades queia, i després anava fent saltirons per a no ensopegar. I ara corre», són les paraules de la mare del petit, que fa patent que, avui dia, «tan sols té algun problema de mobilitat a la part esquerra».

El Barça està ajudant molt el petit Thiago

 

De fet, arran aquesta limitació Thiago acostuma a suportar el seu pes a la cama dreta, perquè se sent més segur. Malgrat això, «al Barça l’estan ajudant perquè xuti amb la dreta i agafi confiança amb l’altra cama», quelcom que li està sent de gran utilitat, segons explica la seva mare.

Amb tot, sembla que cap limitació ha interferit en la seva carrera futbolística, ja que Thiago estarà present en el torneig internacional Barça Academy World Cup, el qual comença aquest mateix dilluns.

El pare pateix una síndrome que pot derivar en mort sobtada

Cal destacar, però, que el nen és conscient del problema que té, quelcom que també fa patent la seva mare: «Només té por a rematar, no li agraden els cops al cap, l’espanten. És conscient que és una zona delicada per a ell, i hem de passar molts controls».

 

Però la cosa no queda aquí, i és que fa poc el pare del petit ha estat diagnosticat de Brugada, una síndrome que és genètica i pot causar la mort sobtada, quelcom que fa créixer les preocupacions de la família. No obstant això, el petit sempre compta amb un desfibril·lador en cada un dels llocs que freqüenta.

El Barça creu que Thiago personalitza els valors del club

D’altra banda, el Barça està encantat amb la participació del petit, ja que consideren que «personalitza els valors d’aquest club: sacrifici, esforç, ambició, esperit de superació, treball en equip... La nostra escola està oberta per tothom, no hi ha limitacions per cap condició, si bé és l’únic petit que tenim en aquesta situació».

Sense anar més lluny, aquest divendres era l’aniversari de Thiago Torres, motiu pel qual va rebre la visita de Rafinha, el qual li va regalar una samarreta firmada per tots els jugadors del Barça. Amb tot, i malgrat que el petit reconeix que sent admiració per tots els jugadors de l’equip, el cert és que n’hi ha un en concret que es configura com el seu punt dèbil:  «M’encantaria conèixer a Messi i algun dia ser com ell», confessa el menor.